Bergens Tidende

Røkke dropper skyskraper på Fornebu

- ÅDNE LUNDE NTB adne.lunde@bt.no

Kjell Inge Røkke stanser planene for skyskraper­en Store Blå på Fornebu. Begrunnels­en er høydebegre­nsningene som de folkevalgt­e har lagt.

og – Det eneste som er avklart er at bygget og Verdenshav­ets hovedkonto­r skal realiseres, men hvor det blir er uavklart. Med de politiske rammene på Fornebu blir det ikke her. Dette skriver direktør i Røkkes selskap REV Ocean, Nina Jensen, i en SMS til BT.

Dermed er det klart at Kjell Inge Røkke er på utkikk etter en alternativ plassering for den vel 200 meter høye skyskraper­en.

– Med de høydebegre­nsninger som er lagt av Bærums folkevalgt­e, får ikke REV Ocean det nødvendige volum til å oppfylle ambisjonen­e om et slagkrafti­g internasjo­nalt havsenter, opplyser Torstein Storækre i FP Eiendom. Dette ifølge Budstikka.

Bergen kommune har tidligere meldt sin interesse for skyskraper­en, og sammen med Universite­tet i Bergen har byrådslede­r Harald Schjeldrup alt hatt et møte med Nina Jensen om saken. Tilbudet til Røkke og Jensen var å gi plass til bygget på Dokken. I Bergen ble det umiddelbar­t en diskusjon om høyden på bygget.

Også i Os og Askøy er det interesse for å gi plass til Røkke-tårnet. Terje Søviknes ønsker skyskraper­en velkommen til den nye Lyseparken ved E39. Han er åpen for at det her kan bygges i høyden. På Askøy åpner ordfører Terje Mathiassen (Ap) for at Det store blå kan bygges på Byneset, like ved Askøybrua. Heller ikke han er fremmed for høyden på vel 200 meter. Både Os og Askøy har avtalt møter med Nina Jensen om saken.

 ?? ARKIVFOTO: NTB ?? MODELL: Den planlagte skyskraper­en.
ARKIVFOTO: NTB MODELL: Den planlagte skyskraper­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway