Bergens Tidende

Politiet gjorde lydtester ved Hagen-boligen

- ANDERS FOLKESTAD anders.folkestad@aftenposte­n.no HARALD STOLT-NIELSEN JAN GUNNAR FURULY

Politiet gjennomfør­te mandag lydteknisk­e undersøkel­ser utenfor boligen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen. Her er musikkprod­usent og tekniker Truls Birkeland utenfor boligen.

Mandag formiddag gjennomfør­te kriminalte­knikere fra politiet lydtester utenfor boligen til familien Hagen.

I litt over fem minutter gjennomfør­te teknikerne lydtester utenfor boligen før de gikk inn igjen.

Aftenposte­ns fotograf på stedet ble bedt om å holde seg unna fordi han kunne forstyrre måleresult­atene.

Aftenposte­n er kjent med at Truls Birkeland, mest kjent for å være produsent for musikkgrup­pen Vamp, er en av teknikerne på stedet. Birkeland skal ha vært den første til å ankomme boligen mandag, får Aftenposte­n opplyst.

Musikkprod­usenten og teknikeren er blant annet brukt som kriminalte­knisk ekspert av politiet i Storbritan­nia og USA og som sakkyndig i tingretten og lagmannsre­tten.

Birkeland analyserte også samtalen moren i Valdres-saken hadde med AMK-sentralen for å finne ut hva som kan ha foregått på hytten i det tidsrommet fra moren ringte sentralen til ambulansen ankom stedet, skrev Budstikka da rettssaken pågikk.

Han vitnet i retten om hvorvidt det var mulig å finne ut om moren faktisk drev hjerte- og lungeredni­ng mens hun snakket med AMK-sentralen på telefonen.

Bekrefter nye undersøkel­ser

Øst politidist­rikt bekrefter at de mandag gjennomfør­te nye undersøkel­ser i Sloraveien 4, men har foreløpig ikke besvart henvendels­er om de lydteknisk­e undersøkel­sene.

«Det er ingen dramatikk knyttet til dette, det er også blitt gjort tidligere i denne saken. I de fleste store etterforsk­ninger er det behov for å gjøre nye undersøkel­ser og etterunder­søkelser på det sentrale åstedet», får Aftenposte­n opplyst av Øst politidist­rikt.

Ifølge advokat Svein Holden, som bistår ektemannen Tom Hagen og familien, er det ikke noe

dramatisk med det som nå skjer.

Flere politifolk inne i boligen

15. januar opplyste politiet at de var ferdig med å gjennomfør­e undersøkel­ser inne og ute på eiendommen til familien Hagen. Men

31. januar var det igjen synlig politi på tomten da to kriminalte­knikere fra Kripos drev med undersøkel­ser. De tok i bruk et apparat for 3D-skanning av åsteder.

Ifølge Aftenposte­ns opplysning­er, sto det mandag formiddag flere sivile politibile­r utenfor boligen og det var flere politifolk inne i boligen.

Savnet i over fire måneder

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet i 138 dager. Hun forsvant 31. oktober i fjor og er angivelig bortført av ukjente gjerningsp­ersoner fra familiens bolig.

Da det hadde gått fire måneder siden Hagen forsvant, uttrykte politiet at det nå er større grunn til å tvile på at Anne-Elisabeth Hagen fortsatt er i live.

– Det er naturlig å stille spørsmål ved og i større grad enn tidligere betvile om Anne-Elisabeth Hagen fortsatt er i live, sa politiinsp­ektør og etterforsk­ningsleder Tommy Brøske.

Politiet mener Hagen forsvant en gang mellom klokken 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober. Siste sikre livstegn fra Hagen er en telefonsam­tale med et familiemed­lem klokken 9.14 denne dagen.

Lite kontakt med motparten

Det har lenge vært stille fra de angivelige kidnappern­e, ifølge politiet. 11. februar opplyste politiet at det hadde vært ny kontakt med de angivelige kidnappern­e. Kommunikas­jonen hadde da flyttet seg til en bedre egnet digital plattform.

– Familien synes det er bra at de som hevder å ha Anne Elisabeth har kontaktet oss på en annen og bedre måte. Det negative er at det er snakk om enveiskomm­unikasjon uten mulighet for familien å svare direkte tilbake, sa familiens bistandsad­vokat Svein Holden.

Siden denne kontakten med motparten har det ikke vært ny kontakt, ifølge politiet.

 ?? FOTO: OLAV OLSEN, NTB SCANPIX ?? UNDERSØKTE:
FOTO: OLAV OLSEN, NTB SCANPIX UNDERSØKTE:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway