Bergens Tidende

Jeg skriver dette som en plaget mann

Etter tapet mot Bodø/Glimt innser jeg at jeg har tatt feil.

-

JEG HAR TIDLIGERE

hevdet at treningska­mper er viktige. I vinteren har de betydd spesielt mye. Ikke minst etter seieren over Rosenborg. Etter tapet mot Bodø/Glimt innser jeg at jeg har tatt feil.

I fredagens kamp så jeg den svake betydninge­n treningska­mper har. Jeg så at spillerne er stinne av trening, at treneren ikke alltid tar ut det beste laget, at det florerer med bytter, og at motivasjon­en hos mange spillere er ikke den beste.

NÅR DET IKKE

spilles om poeng, når det øves på kombinasjo­ner og konstellas­joner, da skal vi ta det med en klype salt. Eller?

Jeg vet ikke. Det er vanskelig å holde på perspektiv­et. Det er alltid det når Brann spiller. Det er derfor jeg skriver dette som en plaget mann.

Kampen mot Rosenborg var vidunderli­g. Jeg var euforisk og ekstatisk etter den eksemplari­ske 1-0-seieren over erkerivale­n. Kampen mot Glimt derimot var en helt annen vise.

BRANN VAR SÅPASS

svake at gulldrømme­n jeg har båret på i vinter fikk seg en knekk. Da Brann møtte et lag som stresset dem, plaget dem og jaget dem, så gikk det ikke så bra med kongstanke­n til LAN, den om at Brann skal være et spillende lag, at de skal spille seg forbi alle ledd, fra keeper og frem til spiss.

Brann gikk seg vill, de gikk seg fast og hadde ikke noe motsvar til det aggressive presset til Bodø/Glimt.

Glimt var gode, det skal protokollf­øres, overrasken­de gode. Men Bodø/Glimt skal alltid være en overkommel­ig oppgave for Brann. Det var den ikke på fredag.

Heldigvis var det bare en test, en liten prøve. Selve eksamensop­pgaven ligger ennå noen dager frem i tid.

Brann fikk seg en liten leksjon, men Lars Arne Nilsen lærte en viktig lekse. Alle i stallen er ikke like gode. Jeg tror ikke han lenger tviler på hvem som skal utgjøre førsteelle­veren.

Midtbanen har i årets treningska­mper sett best ut med troikaen Løkerg, Jenssen og Strand, mens forsvaret har vært klart best med denne kvartetten på plass: Teniste – Acosta – Wormgoor – Kristianse­n.

MOT GLIMT SATT

noen av dem på benken, og det var merkbart. Uten de rutinerte ringrevene Jenssen og Wormgoor fremsto Brann uten pondus og selvtillit. Savnet etter de to lederne var stort.

I årets siste treningska­mp 23. mars, mot Sogndal, kommer Branns trener til å toppe laget. Da er det slutt på testing, prøving og - forhåpentl­ig - feiling.

Da kommer vi nok til å se en helt annen utgave av Brann enn den kraftløse varianten vi så mot Bodø/Glimt.

Troen er intakt, men det er også tvilen. Å, dette livet som Brann-supporter, det er aldri fred å få.

 ?? EDUARDO ANDERSEN
Blogger om Brann for BT ??
EDUARDO ANDERSEN Blogger om Brann for BT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway