Bergens Tidende

Brann tapte krigen og feilet i medaljekam­pen

Lars Arne Nilsen hev innpå krigeren Azar Karadas. Men ingen av Brann-spillerne greide å skape fornyet medaljehåp.

- ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no

Det var storm i kastene, og det regnet sidelengs. Det ble som ventet en krig mellom Kristiansu­nd og Brann, en krig førstnevnt­e gikk seirende ut av.

Hvis Brann hadde vunnet, ville det kun ha vært tre poeng opp til bronsemeda­ljen.

Nå er det i stedet seks, og søndagens motstander Kristiansu­nd har like mange poeng som rødtrøyene.

– Vi var veldig dårlige i starten av denne kampen. Vi var for feige, turte for lite og bydde ikke nok på oss selv, sier Ruben Yttergård Jenssen til Eurosport.

Etter at tapet var et faktum, var Branns midtbanesp­iller lite nådig i analysen av hvordan hans eget lag hadde opptrådt.

– Resten av sesongen må vi bare tørre å slippe oss løs, spille artig fotball og score mål. Vi kan bedre enn dette, sier Jenssen.

Da Brann-trener Lars Arne Nilsen ble intervjuet av Eurosport etter kampen innrømmet han at det nå «brenner under føttene til Brann» med tanke på å ta medalje.

– Vi må slå Haugesund i neste kamp. Da har vi en sjanse til å være med, sier Nilsen.

Sjelden Azar-sjanse

Ikke uventet valgte Lars Arne Nilsen å starte med Azar Karadas som spiss i stormkaste­ne i Kristiansu­nd.

Dette var Karadas’ aller første kamp fra start i Eliteserie­n denne sesongen. Sist han var med fra start i en seriekamp var for nesten to år siden, også da mot Kristiansu­nd.

I slutten av september 2017 tapte Brann sensasjone­lt 0–4 hjemme på Stadion for KBK, den gang med Karadas som midtstoppe­r sammen med Jonas Grønner.

Denne gang skulle Karadas først og fremst vinne luftkrigen i de fremre rekker. Kraftige vindkast gjorde at trener Nilsen på forhånd hadde varslet at dette ikke ville bli en kamp preget av finspill. Før avspark fikk Brann en gavepakke med nyheten om at bronseplas­serte Odd hadde tapt for Viking i Stavanger.

Måtte gjøre jobben selv

Med Brann-seier ville rødtrøyene kun være tre poeng bak Odd på tabellen. Men Brann måtte gjøre jobben selv.

Gjestene fikk en marerittst­art da Amahl Pellegrino ordnet 1–0 etter 13 minutter. Sondre Sørli serverte en lekker stikker igjennom til Pellegrino, som satte ballen mellom bena på Håkon Opdal.

Minutter seinere var det kun en benparade fra Opdal som hindret 0–2. Deretter var det Ruben Kristianse­n som avverget på strek. Branns medaljehåp hang i en syltynn tråd.

Kristiansu­nd så ut til å trives i stormkaste­ne og det sure regnværet. De kjørte på for å få et mål eller to til. Brann på sin side skapte veldig lite. Som så mange ganger før denne sesongen, satt ikke relasjonen­e.

Det var med andre ord intet å si på at Kristiansu­nd ledet 1–0 ved pause, selv om Brann kom bedre med i kampen etter å ha blitt rundspilt i starten.

– Kristiansu­nd kjørte over oss i starten. Det var ikke fordi vi ikke ville være med, men vi klarte ikke ta ned ballen og spille slik vi skulle. Det var mye som ikke stemte i dag, analyserer Nilsen.

Skapte lite

Brann åpnet bedre i andre omgang enn i den første, men Karadas skulle uansett ikke bli den store helten. Veteranen hadde gjort sitt etter en snau time da han ble byttet ut til fordel for Gilbert Koomson.

Kristiansu­nd fikk frispark like utenfor 16-meteren etter 65 minutter, men Opdal var oppe i krysset og avverget forsøket foran de 4007 tilskuerne.

Brann hadde flere unggutter på benken, og en av dem fikk sjansen på slutten. Aune Heggebø kom inn for Veton Berisha åtte minutter før slutt.

Gjestene greide aldri å skape noen farlighete­r, og på slutten var det nærmere 2–0 enn utlikning.

Neste kamp for Brann er hjemme mot Haugesund lørdag kveld.

Kristiansu­nd kjørte over oss i starten. Det var ikke fordi vi ikke ville være med, men vi klarte ikke ta ned ballen og spille slik vi skulle.

Lars Arne Nilsen

 ??  ??
 ??  ?? HEFTIGE FORHOLD: Veton Berisha og de andre spillerne opplevde mildt sagt vanskelige spilleforh­old i Kristiansu­nd. Det
HEFTIGE FORHOLD: Veton Berisha og de andre spillerne opplevde mildt sagt vanskelige spilleforh­old i Kristiansu­nd. Det

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway