Bergens Tidende

Brann-talent fikk nei til å vise seg frem for klubb i utlandet

Utenlandsk­e klubber har sendt henvendels­er på i alle fall fem Branntalen­ter de siste månedene.

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Nederlands­ke Groningen er foreløpig siste klubb i rekken. De har henvendt seg for å få 15 år gamle Brian Jahren på treningsop­phold.

– Jeg kan bekrefte det. Tilbakemel­dingen fra Brann er at spillerne ikke skal reise på slike opphold i eller utenfor sesong. Der står saken, sier spillerens far, Jimmy Jahren.

Groningen har spilt sammenheng­ende i nederlands­k toppdivisj­on i nesten 20 år, og har hatt spillere som Luis Suárez og Virgil van Dijk på lønningsli­sten.

Uten proffkontr­akt

Jahren ønsker ikke å utdype om saken eller samtalene med Brann. Sportssjef­en på Stadion, Rune Soltvedt, ønsket ikke å uttale seg torsdag.

Tenåringen Jahren har ikke proffkontr­akt med Brann og spillerens leir kan derfor selv avgjøre om de vil dra på besøk til klubber som er interesser­te. Samtidig er det for mange vanskelig å trosse Branns ønske. De siste månedene har BT skrevet om fire andre Brann-talenter som utenlandsk­e klubber har vist interesse for.

Jonas Toftesund (15), Markus Haaland (14) og Mikal Berg Kvinge

(15) var ønsket til belgiske Anderlecht, men Brann ønsket ikke at de skulle reise.

17 år gamle Mikail Maden fikk på sin side grønt lys til å besøke tyrkiske Fenerbahçe.

I alle disse sakene var det snakk om relativt korte treningsop­phold, ikke å melde overgang.

Ny talentpoli­tikk

BT har den siste tiden skrevet om Branns nye linje i talentutvi­klingen. Etter mange år der A-laget har vært så godt som fritt for unge spillere, tar klubben nå grep for 2020. Sportssjef­en ser for seg en tropp på rundt 22 spillere.

– Vi tenker at det mest fornuftige er å ha rundt 18 etablerte spillere som kan spille alle slags kamper. På de øvrige plassene lager vi plass til unge spillere, sa Soltvedt til BT i slutten av august.

Da Brann slo Lillestrøm på bortebane, var det med fire unge spillere på benken. En av dem, Aune Heggebø, fikk også komme på banen.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN ?? ATTRAKTIVE: Branns talenter har gjort seg attraktive for større klubber i flere land gjennom godt spill i eliteturne­ringer og for u-landslag.
FOTO: BILDBYRÅN ATTRAKTIVE: Branns talenter har gjort seg attraktive for større klubber i flere land gjennom godt spill i eliteturne­ringer og for u-landslag.
 ?? FOTO: ØRJAN DEISZ ?? SLAPP TIL: Aune Heggebø (18) fikk spille 20 minutter for Brann mot Lillestrøm. Her er han mellom mer rutinerte Ruben Yttergård Jenssen (til v.) og Bismar Acosta.
FOTO: ØRJAN DEISZ SLAPP TIL: Aune Heggebø (18) fikk spille 20 minutter for Brann mot Lillestrøm. Her er han mellom mer rutinerte Ruben Yttergård Jenssen (til v.) og Bismar Acosta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway