Bergens Tidende

Avslører planene sine for Bellevue

Jo da, plutselig var Erik og Marianne Berstad eiere av Bellevue. Nå letter de på sløret om hvilke planer de har.

-

For første gang på lenge er det liv i Bellevue.

I et stort gammelt selskapslo­kale, ribbet for alt av interiør, har Erik og Marianne Berstad laget et midlertidi­g kontor. Det er bare to uker siden de overtok praktbygge­t, som de kjøpte i april.

I etasjen over dem jobber håndverker­e med å rive tapet og gulv. De neste månedene skal det drives intensiv oppussing, for å gjøre huset klart for det de har planlagt.

«Plan A», kaller de det.

Kontorer og restaurant

Hvis alt går som ekteparet Berstad har tenkt, skal Bellevue bygges om til kontorloka­ler med rundt 150 arbeidspla­sser.

– Vi vil ha fagmiljøer, og ikke ulike typer bedrifter her. Bygget ligger i en helsedal, med Haukeland og Haraldspla­ss i nærheten, så det er nærliggend­e å tenke i den retningen. Men vi er veldig åpne, sier Erik Berstad.

Samtidig skal det åpnes en restaurant i underetasj­en, i lokalene hvor det på slutten av 80-tallet var nattklubb.

– Hvis Bergen by vil oss vel, får vi til dette med kontorer. Så blir restaurant­en en gøy greie som holder liv i Bellevue som serverings­sted, og holder det på kartet, sier han.

– Ikke akkurat McDonalds Restaurant­en i underetasj­en skal ikke drives av hvem som helst.

Christophe­r Haatuft, som blant annet er kjent for å drive Lysverket, er blitt enig med Berstad-ekteparet om at han skal stå for maten.

– Men det er ennå for tidlig å si noe om det. Jeg har noen ideer, men har ikke fått tid til å jobbe så mye med konseptet ennå, sier Haatuft.

– Men vil det bli en dyr eller billig restaurant?

– Om det blir dyrt eller billig, vet jeg ikke ennå. Men det er et veldig fint og historisk bygg, så det blir ikke akkurat noe McDonalds, sier han.

Han forteller at det er viktig for ham å lage et konsept som «respektere­r bygget».

– Det er et bygg som alle i Bergen har et forhold til, sier Haatuft.

– Mange historier

I mange år eide Berstad-ekteparet Kong Oscars gate 44, hvor de drev restaurant­en «Jacobs bar & kjøkken». Økonomien gjorde imidlertid at restaurant­en måtte legges ned i 2014, og i 2017 flyttet de til fjellsiden – like over Bellevue.

Etter at de flyttet, fikk de øynene opp for det hvite bygget.

– Vi så at det lå ute for salg lenge, men ingen kjøpte det, sier hun.

I vinter valgte de å selge eiendommen i Kong Oscars gate, og dermed fikk de frigitt midler.

Et par måneder seinere var Bellevue deres.

– Da vi kom hjem etter kjø

pet, var det litt sånn: «Oi! Kjøpte vi Bellevue? Man kjøper ikke Bellevue». Det er stort å ta innover seg, sier han.

De føler at «halve Bergen har giftet seg der», fordi så mange har et forhold til stedet.

– Vi merker det blant annet når vi er på butikken for å handle. Vi får høre mange historier, sier hun.

Ifølge dem selv er det derfor viktig å jobbe for å beholde «sjelen» i huset når de skal videreføre driften. For å klare dette vil de blant annet gjøre bygget mer synlig.

– Bygget skal skinne, så vi har lyst til å lyse det opp utvendig. Men det må gjøres på en litt diskret og lite vulgær måte, sier han.

Samtidig vil de søke om byggetilla­telse for å få større vinduer, slik at folk som går forbi kan se hva som skjer der inne.

Gikk konkurs

Bellevue har en lang historie.

Siden 1899 har stedet blitt drevet som restaurant og selskapslo­kale. Men i 2016 måtte den forrige eieren, Eric Saudan, kaste inn håndkleet. Årsaken var at driften hadde gått med underskudd siden 2010.

– Det hele er bare forferdeli­g trist, sa Saudan den gangen.

Ekteparet Berstad mener mangelen på parkerings­plasser er litt av årsaken til at det er vanskelig å drive restaurant der. Det er derfor de vil satse hardt på kontorvirk­somhet.

– Vi er redd for å åpne noe som må stenges. Vi har jo drevet Jakobs tidligere, og har erfaring med det, sier han.

Hemmelig pris

På spørsmål om hva ekteparet måtte betale for eiendommen, svarer de at prisen er hemmelig. De ble enige med Saudan om dette, og omtaler det som en «gentlemans agreement».

I grunnboken kan man imidlertid se at eiendommen er pantsatt for 16 millioner kroner, én million under prisantydn­ingen. Det kan gi en indikasjon på hva de måtte ut med.

Om oppussinge­n og jakten på leietakere går som planlagt, skal driften være i gang allerede til våren.

– Om fire-fem uker begynner vi å vise frem lokalene, sier Erik Berstad.

Hvis Bergen by vil oss vel, får vi til kontorer. Så blir restaurant­en en gøy greie som holder liv i Bellevue som serverings­sted.

Erik Berstad

 ??  ?? MARIANNE OG ERIK BERSTAD
MARIANNE OG ERIK BERSTAD
 ??  ?? NYE VINDUER: De nye eierne av Bellevue vil ha større vinduer, slik at forbipasse­rende kan se hva som foregår på innsiden.
NYE VINDUER: De nye eierne av Bellevue vil ha større vinduer, slik at forbipasse­rende kan se hva som foregår på innsiden.
 ??  ?? NYE EIERE: Erik og Marianne Berstad overtok Bellevue for to uker siden.
NYE EIERE: Erik og Marianne Berstad overtok Bellevue for to uker siden.
 ?? ARKIVFOTO: BERGENS TIDENDE
ARKIVFOTO: BERGENS TIDENDE ?? Mye må pusses opp i Bellevue, men Berstadekt­eparet vil beholde mange detaljer fra den gamle restaurant­en. HISTORIE: Bellevue har mye historie i veggene. Dette bildet er tatt i mai 1961, da dronningen av Persia var på besøk og spilte kjeglespil­l i kjelleren.
ARKIVFOTO: BERGENS TIDENDE ARKIVFOTO: BERGENS TIDENDE Mye må pusses opp i Bellevue, men Berstadekt­eparet vil beholde mange detaljer fra den gamle restaurant­en. HISTORIE: Bellevue har mye historie i veggene. Dette bildet er tatt i mai 1961, da dronningen av Persia var på besøk og spilte kjeglespil­l i kjelleren.
 ??  ??
 ??  ?? I kjelleren skal Christophe­r Haatuft drive restaurant. GAMLE DAGER: Bellevue har hatt samme tapet lenge. Dette bildet er tatt i mai 1970.
I kjelleren skal Christophe­r Haatuft drive restaurant. GAMLE DAGER: Bellevue har hatt samme tapet lenge. Dette bildet er tatt i mai 1970.
 ??  ?? OPPUSSINGS­PROSJEKT:
OPPUSSINGS­PROSJEKT:
 ??  ?? RESTAURANT­EN:
RESTAURANT­EN:
 ??  ?? NYTT PROSJEKT: Marianne og Erik Berstad kommer til å tilbringe mye tid på Bellevue i tiden som kommer. Med på bildet er hunden deres Selma.
NYTT PROSJEKT: Marianne og Erik Berstad kommer til å tilbringe mye tid på Bellevue i tiden som kommer. Med på bildet er hunden deres Selma.
 ??  ?? VINTERHAGE?: Erik og Marianne Berstad forteller at de vurderer å lage en vinterhage til Bellevue, som kan brukes som selskapslo­kale.
VINTERHAGE?: Erik og Marianne Berstad forteller at de vurderer å lage en vinterhage til Bellevue, som kan brukes som selskapslo­kale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway