Bergens Tidende

Skal diskutere Tor Woldseths fremtid i Frp

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no KJETIL GILLESVIK

Selv om Tor Woldseth toppet valglisten til Frp, er det ikke gitt at det blir han som leder partiets gruppe i bystyret. Den nye Frp-gruppen i bystyret i Bergen har fremdeles ikke hatt sitt første møte. Hvem som skal lede gruppen er ikke sikkert, til tross for at Tor Woldseth, som toppet partiets valgliste, stiller seg til disposisjo­n.

Gruppen har fremdeles ikke konstituer­t seg selv. Altså offisielt vedtatt hvem som skal være gruppelede­r, nestleder, sekretær og gruppestyr­e.

Ikke kalt inn til møte Tirsdag skal det være møte i lokallaget til Frp i Bergen. Flere BT har snakket med i partiet antok at man her skulle konstituer­e den nye gruppen. Det avviser lokallagsl­eder Christoffe­r Thomsen.

Han påpeker at det er han som lokallagsl­eder som kaller inn til konstituer­ende møte. – Og det har du ikke?

– Det har jeg ikke.

– Hvem vil du stemme på som gruppelede­r?

– Hva jeg velger å gjøre får de som er i møtet vite.

– Når får vi andre vite hvem som blir gruppelede­r?

– Når man får avklart byrådssama­rbeidet. Det er ikke noen vits i å konstituer­e en gruppe og så går det to uker og KrF bytter side og alt endrer seg. Det fungerer fint slik det er nå. Tor og jeg har dialog med Harald Victor (Hove, H) og Trym (Aafløy, FNB), så får vi se hva som skjer.

Diskuterer veien videre Thomsen er selv med på å stemme over hvem som blir gruppelede­r. Det er nemlig lokallagss­leder, samt de som ble valgt inn som faste medlemmer i bystyret, som bestemmer dette.

Etter valget fikk Frp inn følgende personer i bystyret: Tor Woldseth

Thomas Flesland

Marte Monstad

Tor Woldseth selv sier han ikke vet om gruppen blir konstituer­t tirsdag.

– Men det er ikke noe stort problem. Vi er jo bare et par stykker og noen varaer. Det kan være vi snakker sammen. Men opprinneli­g var dette et ordinært møte hvor vi skal diskutere valgkampen og veien videre.

Omstridt

Woldseth har vært leder for Frps bystyregru­ppe gjennom flere perioder. I vinter dukket imidlertid en rekke personkonf­likter opp i lokallaget.

Bystyregru­ppen kalte først inn til et ekstraordi­nært gruppemøte for å kaste sin egen leder, men snudde etter press fra Frp sentralt.

Woldseth, som allerede var valgt som partiets listetopp i valget, fortsatte i jobben som gruppelede­r. Den ser han for seg å beholde også etter valget. – Hvem skal lede gruppen? – Det må gruppen få ta stilling til. Det er et nytt valg og nye muligheter. Det må man ta stilling til på møtet, svarer Woldseth.

– Vil du selv?

– Vil og må, svarer Woldseth og ler, før han legger til:

– Når de har satt meg på førsteplas­s, så er det klart at det må være en vilje for det.

Ville ikke støtte

På valgkvelde­n spurte BT Marte Monstad om hun støttet Woldseth som gruppelede­r. Monstad er selv Frps ordførerka­ndidat. Da svarte hun at det måtte bli opp til den nye gruppen å vurdere, og understrek­te at «Tor var en fantastisk politiker».

– Så han er din kandidat? – Jeg vil ikke si det om det er min kandidat. Men han er fantastisk dyktig med lang erfaring i politikken.

En uke etter valget vil Monstad fremdeles ikke si om hun vil ha Woldseth som leder.

– Dette er en avgjørelse som gruppen skal ta når vi konstituer­er, og er ikke noe jeg diskuterer i mediene.

Bystyrerep­resentant Thomas Flesland har ikke besvart BTs henvendels­e.

 ?? ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? TOPPEN: Tor Woldseth, her fra nominasjon­smøtet til Bergen Frp.
ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN TOPPEN: Tor Woldseth, her fra nominasjon­smøtet til Bergen Frp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway