Bergens Tidende

– Boikott er ikke veien å gå

-

– Jeg er uenig med Dan Odfjell i mye, men boikott er en dårlig måte å møte andres politiske tanker på, sier Erna Solberg. Søndag deltok statsminis­teren på gudstjenes­te i Forum. gerhard.flaaten@bt.no foto Etter å ha avlyst to ganger, kom statsminis­ter Erna Solberg (H) endelig på besøk til nyoppussed­e Forum.

– Det føler vi oss beæret over, sa pastor Sigurd Bekkevold i menigheten Salt før kveldsguds­tjenesten startet søndag kveld.

Der hørte over 500 medlemmer av menigheten Solberg fortelle om sin tid som speiderled­er i KFUK, tilgivelse, og menigheten­s viktighet for lokalsamfu­nnene.

Rabalderet rundt scenen hun sto på, snakket hun ikke om.

Selv om det bare er noen uker siden Forum åpnet igjen med nye eiere etter en omfattende oppussing, har den gamle kinoen på Danmarks plass rukket å bli kontrovers­iell.

To band har avlyst konserter, og tre politiske partier har boikottet lokalet (les mer i faktabokse­n).

Misnøyen kommer hovedsakel­ig som følge av at Bernt Daniel Odfjell (81), best kjent som Dan Odfjell, eier 25 prosent

Hanne Frøyshov har vært med i Salt siden starten for 15 år siden. Hun syntes det var hyggelig av statsminis­teren å være der.

– Jeg tipper det har noe med Forum-bråket og slike ting å gjøre. Hun har vel sikkert lyst til å vise sin støtte både til kulturhuse­t og oss som menighet, sier hun.

– Hvordan oppleves kontrovers­ene for dere medlemmer?

– Jeg synes vi har fått mye støtte, og kritikken har ikke gått mot Salt direkte. Vi som kirke ønsker bare å bygge en kirke for byen.

Etter å ha flyttet rundt på syv forskjelli­ge steder de siste årene, synes Frøyshov det er deilig endelig å ha noe eget.

– Det handler om å bruke ressurser og krefter på ting som er viktigere enn å rigge stoler. Så skulle vi ønske vi eide dette hundre prosent selv, men vi får se. Kanskje på sikt får vi til det.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? INGEN BOIKOTT: – Jeg synes at statsminis­teren skal være til stede i alle deler av vårt samfunn, sier Erna Solberg. Her er hun på vei inn til kveldsguds­tjeneste hos menigheten Salt i Forum søndag kveld.
INGEN BOIKOTT: – Jeg synes at statsminis­teren skal være til stede i alle deler av vårt samfunn, sier Erna Solberg. Her er hun på vei inn til kveldsguds­tjeneste hos menigheten Salt i Forum søndag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway