Bergens Tidende

– Raja tar feil

Statsminis­ter Erna Solberg ber regjerings­partnere slutte med krangling og stygge karakteris­tikker.

-

Statsminis­ter Erna Solberg (H) svarte tirsdag ettermidda­g på spørsmål om den voldsomme konflikten som har oppstått i kjølvannet av Abid Rajas uttalelser om Frp.

Stortingsr­epresentan­ten fra Venstre har flere ganger beskyldt Frp for «brun skremselsp­ropaganda», seinest i en kronikk i Aftenposte­n tirsdag.

– Jeg mener at det å kalle dette for brunleggin­g og den type karakteris­tikker i et regjerings­samarbeid er helt unødvendig, sier statsminis­teren i et møte med journalist­er etter toppmøtet om havvind i Bergen.

Hun oppfordret Venstre og Frp om å bilegge striden og komme videre.

– Jeg syners vi skal slutte med dette. Nå har vi en viktig jobb med å løfte Norge fremover, sier Solberg.

Kjenner seg ikke igjen Statsminis­teren kjenner seg ikke igjen i karakteris­tikkene i Abid Rajas mye omtalte kronikk.

Abid Raja spurte i kronikken statsminis­teren om hun var modig nok i debatten om integrerin­g og innvandrin­g.

– Jeg mener han tar feil i sitt innlegg når det gjelder mitt engasjemen­t, for eksempel hva jeg har gjort på integrerin­g, sier Solberg.

Hun sier også at Rajas karakteris­tikker «må stå for hans regning».

Raja kritiserer Frp-leder Siv Jensens bruk av begrepet «snikislami­sering» under valgkampen.

– Bør snakke om saker Solberg sier hun håpet debatten om begrepet snikislami­sering var et forbilagt kapittel.

– Jeg var tydelig i valgkampen på at snikislami­sering er et dårlig begrep. Det er ikke et begrep som passer på det norske samfunnet i det hele tatt. Karakteris­tikker som snikislami­sering og brun propaganda er ikke gode begreper hvis man skal delta i samfunnsde­batten. Vi bør heller snakke om substans og innholdet i politiske saker, sier statsminis­teren.

På spørsmål om det er mulig å forene Venstre og Frp, eller om det er en regjering i oppløsning vi nå er vitne til, svarer Solberg:

– Vi er fire partier som finner gode løsninger. Vi har laget et budsjett for neste år. Det skal leveres om fjorten dager og alle de fire partiene sier de er fornøyd med det. Vi står sammen om de viktige grepene, men hvert enkelt parti har sin diskusjon om de skal sitte i regjering, svarer Solberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway