Bergens Tidende

– Blir ingen samtaler med USA

-

Iran kommer ikke til å starte noen form for samtaler med m USA, fastslår Ira Irans øverste leder, ayatolla ayato Ali Khamenei.

Dermed har ha det iranske lederskape­t nok en gang avvist tilnærming­ene tilnæ fra USAs president pres Donald Trump.

Han har flere ganger sagt at han kan k tenke seg et møte med Irans president Hassan Rouhani. Rouh Det er blitt spekulert på om de to kunne treffes i forbi forbindels­e med FNs hovedforsa­mling hovedforsa­m i New York.

Men Irans Iran regjering har gjentatte gan ganger sagt at det ikke er aktue aktuelt med noe møte nå, samtidig som Iran er hardt rammet ramme av økonomisk sanksjoner innført in av USA.

Tirsdag ble b dette budskapet gjentatt gjent av president Rouhanis sje sjef, Irans religiøse overhode og øverste leder Ali Khamenei.

– Alle emb embetsmenn i Den islamske rep republikke­n Iran er helt samstem samstemte i at det ikke blir noen sam samtaler med USA på noe nivå, nivå heter det i en uttalelse på hans offisielle nettside.

Dermed ser s det også ut som han utelukker ute forhandlin­ger mellom mell diplomater på et lavere n nivå enn Trump og Rouhani.

Avvisninge­n Avvisning skjer på et tidspunkt d der spenningen i forholdet m mellom USA og Iran har nådd nåd en ny topp. Trump har hevdet at det trolig var Ira Iran som sto bak droneangre­pet droneangre­p mot oljeanlegg i Saudi-Arabia Saudi – men samtidig understrek­et un han at han ønsker ønske å unngå krig.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? UTELUKKER DIALOG: Irans religiøse overhode og øverste leder Ali Khamenei vil ikke ha noe med USA å gjøre.
FOTO: NTB SCANPIX UTELUKKER DIALOG: Irans religiøse overhode og øverste leder Ali Khamenei vil ikke ha noe med USA å gjøre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway