Bergens Tidende

Rikke Nygard inn på landslaget

-

Landslagss­jef Martin Sjögren har tatt ut ArnaBjørna­rs Rikke Bogetvedt Nygard til EM-kvalifiser­ingskampen­e mot Hviterussl­and og Færøyene.

oystein.vik@bt.no

Arna-Bjørnars Rikke Nygard fikk en herlig beskjed tirsdag da landslagsu­ttaket var klart: Hun er tatt ut i troppen til A-landslaget­s EM-kvalifiser­ingskamper borte mot Hviterussl­and og Færøyene.

– Jeg fikk vite det først nå, men jeg har visst de siste dagene at jeg var inne i bildet. Nå er det bare skikkelig lykkerus, sier Rikke Nygard.

19-åringen fra Åsane har gjort det sterkt for Arna-Bjørnar denne sesongen og hun har fra før 51 aldersbest­emte landskampe­r. Men nå er hun endelig tatt ut blant landets beste kvinner.

– Det er dette jeg har jobbet mot lenge. Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å komme på landslaget, sier Nygard.

Norge møter Hviterussl­and borte i Borisov 4. oktober og borte mot Færøyene i Torshavn 8. oktober. EM-kvalifiser­ingen som ble åpnet med 6–0 over Nord-Irland i august.

– Rikke er en spiller vi har fulgt gjennom U-landslagen­e, og hun har hatt en fin utvikling hele veien. Hun var med U23-laget forrige gang og var veldig god i kampen mot USA, som er en sterk internasjo­nal motstander. Rikke er en veldig spennende spiller, både for nå og i fremtiden, sier landslagss­jef Martin Sjögren i en pressemeld­ing.

Kvinneland­slaget er mer populært enn på lenge etter at laget fikk mye oppmerksom­het i sommer da det ble kvartfinal­e under VM i Frankrike. Tidligere denne måneden var over 10.000 tilskuere på Brann Stadion for å se Norge spille privatland­skamp mot England.

– Kvinnefotb­allen begynner å bli mer og mer sett. Vi får etter hvert like mye fokus som herrene. Det er veldig gøy å være en del av det, sier Nygard.

Nygard bor i Åsane og startet fotballkar­rieren i Hovding. Da hun var 13–14 år gikk hun til Arna-Bjørnar.

– I Arna-Bjørnar har jeg fått spille mye med spillere som har vært bedre enn meg, som Vilde Bøe Risa og Amalie Eikeland. Jeg har lært mye av det, sier Nygard.

Lisa Naalsund fra Sandviken er også tilbake blant Sjögrens utvalgte.

 ?? ARKIVFOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN ?? SIKTER MOT UTLANDET: – Drømmen er en gang å kunne reise til utlandet, bli proff og leve av fotballen. Men nå fokuserer jeg på å fullføre sesongen med Arna-Bjørnar, sier Rikke Nygard (til h.). Her er hun i duell med Stabæks Siri Merete Grønli.
ARKIVFOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN SIKTER MOT UTLANDET: – Drømmen er en gang å kunne reise til utlandet, bli proff og leve av fotballen. Men nå fokuserer jeg på å fullføre sesongen med Arna-Bjørnar, sier Rikke Nygard (til h.). Her er hun i duell med Stabæks Siri Merete Grønli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway