Bergens Tidende

– Vi så det var mennesker i bilene. Plutselig løp de.

-

– Vi kjørte litt på måfå, ned en svingete vei, så fanget lysene våre de to bilene.

per.lindberg@bt.no

Det sa en politibetj­ent i Bergen tingrett torsdag ettermidda­g. Han forklarte seg om saken der en mann ble bortført i en varebil natt til 26. oktober 2018.

Store politistyr­ker jaktet på overfallsm­ennene. Politibetj­enten fortalte at han var sammen med en politistud­ent. De kjørte mot Nipedalen på morgenkvis­ten, noen timer etter overfallet.

– Jeg er ganske godt kjent i området, vi sjekket parkerings­plasser, vi kjørte litt på måfå, så bestemte vi oss for å kjøre rett på stedet, sa han.

Lysene traff

I mørket kom de nedover en svingete vei. Lysene fra politibile­n traff to biler som sto parkert ved vannet. Den ene var en varebil, den andre en personbil.

– Vi så det var mennesker i bilene. Plutselig løp de i forskjelli­ge retninger, fortalte politibetj­enten.

– Han gråt

Han bestemte seg for å trekke seg tilbake i påvente av støtte fra flere patruljer. Han hadde en student med på vakt. Hun ble plassert i en lastebil for ikke å bli eksponert for den dramatiske hendelsen.

Politimann­en fortalte at han så en person et stykke unna. Det var 40-åringen som var kidnappet. Han var svært preget da han møtte politiet.

– Vi var bevæpnet og signaliser­te dette. Vi tok ham inn i bilen og varmet ham. Han gråt. Vi skjønte dette kunne være fornærmede.

Mørk skikkelse

Flere patruljer kom til stedet. 40-åringen hadde fortalt at overfallsm­ennene hadde sprøyter, kniver og pistoler. Væpnet mannskap ble sendt ut på søk.

Politibetj­enten fortalte at han så en mørk skikkelse i rød jakke snike seg nedover. Ganglaget virket mistenkeli­g. Mannen ble pågrepet. Han er en av seks tiltalte i saken.

Så langt har de fire tiltalte mennene innrømmet at de var til stede da 40-åringen ble kjørt bort fra Hans Tanks gate.

Noen innrømmer skyld, andre ikke. Flere bagatellis­erer saken, til tross for at 40-åringen ble innlagt på sykehus med slag- og brannskade­r.

– Jeg stolte på ham

To kvinner er også tiltalt for frihetsber­øvelse. Politiet mener de ble brukt som lokkeduer. De sørget for at 40-åringen kom til Hans Tanks gate der de fire overfallsm­ennene ventet. Den eldste av kvinnene var nær venn med den ene tiltalte.

– Han arbeidet i barneverne­t, han har vært en nær venn av både meg og mine foreldre. Jeg stolte på ham, sa hun.

Barneverns­arbeideren sa at han hadde lurt dem da han forklarte seg onsdag.

Penger og narkotika Kvinnen fortalte barneverns­arbeideren hadde bedt om hjelp. Han ønsket å komme i kontakt med 40-åringen, fordi han bare ville snakke med ham.

– Hadde jeg visst utfallet, hadde jeg aldri vært med på dette. Jeg forsikret meg også om at det ikke ville skje noe med ham.

Hennes venninne forklarte seg også torsdag. Hun nektet for å ha gjort noe straffbart.

Hun sa hun ikke visste at 40-åringen ville bli kidnappet, men innrømmet at hun ledet ham til Hans Tanks gate.

Alle de seks tiltalte har forklart seg. Så langt er det ikke kommet frem et klart motiv for ugjerninge­n, men både narkotika og penger har vært nevnt i retten.

at

 ?? FOTO: POLITIET ?? BILENE: De to bilene som skal ha blitt benyttet av kidnappern­e.
FOTO: POLITIET BILENE: De to bilene som skal ha blitt benyttet av kidnappern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway