Bergens Tidende

Bamba utestengt etter basketak med Berisha

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no ØYSTEIN VIK

Daouda Bamba får ikke være med Brann til kampen mot Sarpsborg søndag. Tidligere denne uken havnet han i krangel med spisskolle­ga Veton Berisha. Mandag oppsto det en konflikt på trening mellom Branns to stjerneang­ripere, Daouda Bamba og Veton Berisha.

Berisha skal ha snakket med Bamba om det som foregikk under forrige kamp mot Molde, da treneren vurderte Bamba som «ikke klar til å komme inn». Under treningen gikk Bamba så hardt til i en takling mot Berisha at det vakte reaksjoner.

Da smalt det. De to havnet i et fysisk basketak og det var høylytt krangling mellom Branns to dyrt innkjøpte angrepsspi­llere.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette, sier Berisha til Bergens Tidende.

BT har ikke lyktes med å få kommentare­r fra Bamba eller hans agent. Brann ønsker ikke å legge til rette for at Bamba blir intervjuet om hendelsen og formidler at han ikke trenger å svare på dette.

– Jeg vet at det har vært en episode, men jeg har ikke sett episoden selv, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Utestenges

Tre dager etter hendelsen melder BA at Brann velger å utestenge Daouda Bamba fra kampen mot Sarpsborg kommende søndag.

– Når du spiller for Brann, må du være klar for kamp og vise at du ønsker det. Viser du ikke det godt nok i én kamp, så kan det få konsekvens­er for deg neste gang, sier Soltvedt til BT.

– Hva tenker du om situasjone­n Bamba er havnet i?

– Jeg tenker at dette er veldig uheldig. Da karantenet­iden var ute, jobbet han veldig godt på trening. Både jeg og andre hadde store forventnin­ger. Da er det klart at det blir kraftig slag tilbake når det skjer det som skjedde i forrige kamp, sier Soltvedt.

Om selve utestengel­sen fra troppen sier trener Lars Arne Nilsen dette til BA:

– Vi har noen interne regler som alle må håndtere. Det har han ikke klart, og da må det få konsekvens­er. Det er helt umulig å la ham styre på slik, sier Nilsen.

Bambas oppførsel mot Molde har vært et stort tema.

Dette sier Bamba

I et møte med Brann-ledelsen torsdag skal Bamba ha akseptert straffen. Trener Nilsen sier at Bambas mulighet til å komme inn på laget er å være god for Brann 2 og prestere på trening.

Overfor BA sier Bamba følgende om situasjone­n:

– Jeg hadde vært ute i fire uker, og jeg hadde så lyst til å spille. Jeg

var full av energi og følelser. Jeg hadde så lyst til å spille, og da jeg ble vraket ble jeg veldig skuffet. Jeg skulle ha håndtert det bedre og vært mer profesjone­ll, sier Bamba.

Han bekrefter at han ikke var mentalt klar for å bli byttet inn i forrige kamp mot Molde.

– Ja, som jeg sa, jeg ville så gjerne spille. Og når du vil så gjerne spille og ikke får lov til det, er du full av følelser. Så ja, jeg skulle kanskje ha håndtert det bedre og vært mer profesjone­ll, sier ivorianere­n.

Flere suspensjon­er

Dette er ikke første gang Bamba har gått glipp av kamper denne sesongen. I sommer ga han et intervju til Eurosport der han blant annet var kritisk til trener Nilsen. Da ble spissen vraket til neste kamp.

I august plantet Bamba albuen i ansiktet på Simen Wangberg. Da ble han suspendert av fotballfor­bundet i fire kamper.

 ??  ?? UTESTENGT: Daouda Bamba er utestengt fra Branns kamptropp mot Sarpsborg. Denne uken var han og Veton Berisha i konflikt på trening.
UTESTENGT: Daouda Bamba er utestengt fra Branns kamptropp mot Sarpsborg. Denne uken var han og Veton Berisha i konflikt på trening.
 ?? ARKIVFOTO: JAN KÅRE NESS, NTB SCANPIX ??
ARKIVFOTO: JAN KÅRE NESS, NTB SCANPIX
 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? BRANN-SJEFENE: Sportssjef Rune Soltvedt (til v.) og trener Lars Arne Nilsen.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK BRANN-SJEFENE: Sportssjef Rune Soltvedt (til v.) og trener Lars Arne Nilsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway