Bergens Tidende

Bambas drakt var igjen i garderoben

-

Brann-spissen skal ha manglet utstyr da det var aktuelt å bytte ham inn mot Molde.

Da det var aktuelt å sette Daouda Bamba inn for å jakte Branns seiersmål mot Molde 6. oktober, var drakten til spissen igjen i garderoben.

BT får bekreftet fra flere kilder at Bamba ikke hadde det nødvendige utstyret til å spille.

Det normale er at spillerne har to drakter tilgjengel­ig når Brann spiller kamp. Begge Bambas trøyer var i garderoben. Dette vakte oppsikt blant flere av Bambas kolleger.

Lars Arne Nilsen, Branns trener, sa etter kampen at Bamba «ikke var helt klar» til å komme inn. At drakten manglet, tyder på at Bamba ikke så for seg å bidra i kampen mot Molde. Det er vanlig prosedyre at drakten er med inn på benken – alternativ­t at d ener på kroppen under overtrekk s drakten.

BT har gjentatte ganger forsøkt å få kommentare­r fra Bamba om saken. Dette har ikke lyktes.

– Spillerne må være klare Branns sportssjef Rune Soltvedt satt på tribunen og så BrannMolde. Han trodde som alle andre at Bamba skulle bli byttet inn.

– Er den manglende drakten grunnen til at Bamba er utestengt til søndagens kamp mot Sarpsborg?

– Jeg har hørt om det med drakten, men vet det ikke selv. Jeg så ikke hva som skjedde, jeg vet bare at Lars Arne oppfattet at Bamba ikke var klar.

– Er det ikke vanlig å ha drakt på når du skal inn?

– Jeg tenker at spillere som skal innpå må være klare. Det er min oppfatning. Jeg vet av erfaring at den ideelle situasjone­n ikke alltid er der, og at det kan ta litt tid, men ideelt sett bør spillerne være klare for å bli byttet inn, sier Soltvedt.

Nilsens svar

I etterkant av Molde-kampen intervjuet BT Nilsen direkte om Bamba manglet utstyr til å spille.

– Det kan jeg ikke kommentere, egentlig. Det bunner ut i en skuffelse over ikke å få spille. Det må han håndtere, lyder svaret.

– Hva legger du i det når du sier at du ikke kan kommentere det?

– Jeg vet ikke hva han hadde på seg, under overtrekk s drakten. Det har jeg ikke oversikt over.

Flere sentrale personer formidler til BT at det virket som at Bamba ikke ønsket å bli byttet inn. Fra tribunen kunne publikum se at Bamba ble oppsøkt av assistentt­rener Robert Hauge – noe som skjer før alle spillerbyt­ter. Hauge ga de siste instruksjo­nene, blant annet om død balloppsti­lling, før Branns innbyttere skal i aksjon.

Jeg tenker at spillere som skal innpå må være klare.

Rune Soltvedt, sportssjef

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway