Bergens Tidende

MK’s Marvellous Medicine imponerer

- PETTER LØNNINGEN Musikkanme­lder

Bergensban­det leverer et album spekket av overraskel­ser og deilig rock av den gode, gamle sorten. BERGENSTRI­OEN MKS MARVELLOUS Medicine (MKMM), med Marie Kristin Dale i spissen, sikret seg en Spellemann­pris i bluesklass­en for det selvtitule­rte debutalbum­et (2016). Oppfølgere­n gjør dem til en het kandidat i rockeklass­en, dette er nemlig et usedvanlig sterkt andrealbum som blåser forgjenger­en av banen.

Debutalbum­et var smakfullt og gjennomfør­t, men ble i lengden litt for anonymt og forutsigba­rt. «Where Do You Go?» blåser derimot en lang marsj i alt av sjangerkon­vensjoner og blander sammen det beste fra mange ulike tradisjone­r: Dette er eksperimen­tell rock av beste sort, uten at det går ut over melodiene og drivet!

TREKLØVERE­T MARIE KRISTIN

DALE (vokal, gitar), Felix N. Rudi (trommer) og Stian Brungot (bass) har kokt sammen et ekte heksebrygg av riff og stilarter. Åpningsspo­ret «Pale YellowSkin»erdramatis­k,nesten teatralsk rock med et ørlite islett av Danny Elfmans komposisjo­ner, og «Imposter» er en hardtslåen­de rocker med en kledelig bismak av Blue Öyster Cult – men som overrasker stort med et nydelig, dempet refreng.

Tittelspor­et blander Santana med nyere Queens of The Stone Age og «Taxi Driver» er gyngende, bluesbaser­t rock. «Red Sky At Night, Sailor’s Delight»s dunkle landeveisr­ock er en fin kontrast til den lekne, nesten lettbeinte «Come Back To The Lord». Man kan forresten ikke snakke om sistnevnte uten å nevne den herlige gitarsoloe­n: Det er ikke ofte man hører kontroller­t virtuosite­t i kombinasjo­n med genuin musikalite­t som her.

Noe av det farligste rockemusik­ere kan gjøre, er å lefle med karibiske rytmer. Selv storheter som David Gilmour, Eric Clapton, Led Zeppelin og The Rolling Stones har alle gått grundig på trynet i sine respektive forsøk, som regel fordi de ikke forsto sjangeren. I motsetning til disse har derimot MKMM skjønt at «less is more», og disker opp med den rålekre «She Was Waiting», en nydelig sørgmodig og mektig låt om å miste seg selv. Dessverre tar den tamme produksjon­en noe av luven av avslutning­slåten «Gravity Lies», men det er likevel et verdig punktum for et album spekket av overraskel­ser og deilig rock av den gode, gamle sorten.

ALBUMET ER BARE åtte låter langt, men ikke noe er bedre enn en fokusert utgivelse som gir lytterne lyst på mer. Tekstene er gode (om enn noe underutvik­lede) og låtene har en energi som kan ta pusten fra en. Bandet hadde nok kledd et litt grovere og råere lydbilde enn det produsent Yngve Sætre har gitt dem, men til gjengjeld får vi nyte hver minste detalj til det fulle. Og det vil man gjøre, om og om igjen.

 ?? FOTO: ØYSTEIN HAARA ?? NY HET KANDIDAT: Marie Kristin Dale og MK’s Marvellous Medicine vant Spellemann­prisen i klassen blues for debutplate­n. Oppfølgere­n må være en het kandidat i rockeklass­en, mener BTs anmelder.
FOTO: ØYSTEIN HAARA NY HET KANDIDAT: Marie Kristin Dale og MK’s Marvellous Medicine vant Spellemann­prisen i klassen blues for debutplate­n. Oppfølgere­n må være en het kandidat i rockeklass­en, mener BTs anmelder.
 ??  ?? «Where do you go?» Gold Cat Records Rock
«Where do you go?» Gold Cat Records Rock
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway