Bergens Tidende

Heftig priskrig gir billig bensin på Dale

-

Shell Dale har fått en påtrengend­e konkurrent. Nå kan prisene på bensin og diesel bli justert ti ganger for dagen. EINAR AARRE einar.aarre@bt.no foto RUNE SÆVIG Fra minutt til minutt følger de hverandres prisskilt fra butikkvind­uene. Shell Dale på den ene siden av veien. Bunker Oil på den andre.

Går prisen opp eller ned med noen øre, følger konkurrent­en straks etter.

– Min visjon er å få flere folk til å stoppe på Dalegarden, sier nykommeren Kjell Ove Dalseid på Dalegarden Outlet og Cafe. Da han fikk installert selvbetjen­ing s pumper for Bunker Oil utenfor kafeen, gikk startsigna­let for priskrigen.

– Lavere og mer stabil pris Erfaringen­e etter de første hektiske ukene: Prisen på bensin og diesel er i gjennomsni­tt blitt mellom en og to kroner billigere, og prisene holder seg på et mer jevnt nivå. Dette ifølge konkurrent­ene selv. Det som er helt sikkert, er at bensinselg­erne bruker mye tid på å studere konkurrent­ens prisskilt. Det blir hektiske dager.

Dessuten skal prisforand­ringer rapportere­s til drivstoffl­everandøre­ne til de to stasjonene. Noen vil si Dalegarden endelig har fått en perfekt konkurrans­e.

Selger mye mat

Dale ligger nesten midt mellom Bergen og Voss på den trafikkert­e E16. Over 5000 mulige bensin- og dieselkund­er passerer hver dag

I 22 år har Stian Jordalen drevet Dale Shell og drivstofft­ankene for Shell. I fjor solgte stasjonen for nesten 56 millioner kroner. Av disse stammet rundt 14 millioner fra salg av mat og ulike kioskvarer.

Nykommeren er Kjell Ove Dalseid. Den tidligere offshorear­beideren tok for tre år siden sluttpakke fra Schlumberg­er da oljemarked­et stupte. Han måtte finne seg ny jobb, og gikk i gang med å bygge det som er blitt Dalegarden Outlet og Cafe, på andre siden av veien.

I fjor solgte han varer og mat for nesten fem millioner kroner. For en måned siden fikk han også drivstoffs­alg med selvbetjen­ing s pumpene for Bunker Oil.

Ansikt til ansikt

Nå står konkurrent­ene ansikt til ansikt utenfor outleten. Jordalen kom litt forsinket. Dalseid hadde justert prisen, og da måtte Jordalen også få ny pris på sin lystavle.

Nå viser skiltene:

Shell: Bensin 15.55. Diesel 14.19 Bunker Oil: Bensin 15.45. Diesel 14.09.

S hellligger tiøre overselvbe­tjening s stasjonen Bunkers Oil.

– Jeg tror begge tjener på konkurrans­en. Nå stopper mer av trafikken på Dale – ikke minst hyttefolk. De ser at det er rimeligere drivstoff, sier Dalseid.

Han tror også det er bra for salget av mat.

– Torsdag er det raspeballd­ag hos oss, og da har vi smekkfullt i kafeen. Det kommer folk i taxi fra Arna for å spise hos oss. Nå søndag hadde vi 19 bobiler på parkerings­plassen samtidig, sier Dalseid.

Stian Jordalen i Shell er usikker på hvordan konkurrans­en vil utvikle seg. Stasjonen har i årevis vært fast pause- og spiseplass for tungtransp­ortsjåføre­r, som er storkunder av drivstoff.

– Vi har vært alene på markedet noen år nå, etter at Esso-stasjonen ble lagt ned for ni år siden. Vi har konkurrert mot drivstoffp­risene på Voss, men har nå fått konkurrent­en rett utenfor vinduet. Det er ikke tvil om at prisen jevnt over er blitt lavere. Om den er en eller to kroner billigere i gjennomsni­tt er vanskelig å si, sier Jordalen.

– Er det irriterend­e å ha fått en ny konkurrent?

– Jeg vil ikke at Shell Dale skal være en vanlig bensinstas­jon. Derfor kan vi hjelpe med enkle verksteds tjenester, dekk skift og har vaskehall. Innstillin­gen hos de ansatte er at vi er der for å hjelpe folk. I tillegg har vi mat, dagligvare­r, fiskeutsty­r og andre ting. Det er fri konkurrans­e, og det er opp til oss å være flinke slik at flest mulig velger oss, sier Jordalen.

Har sett tolv-tallet

– Hva er det billigste drivstoffe­t du har solgt etter at konkurrent­en kom?

– Er ikke helt sikker, men jeg mener vi har sett tolv-tallet på dieselen, sier Jordalen.

Shell mener likevel at de har det billigste drivstoffe­t for mange, selv om prisen på skiltet viser ti øre over konkurrent­en.

– Det skyldes rabattordn­ingene, og fordelskor­tet Trumf som gir prisavslag, sier Jordalen.

Han sier at det er en snakkis i bransjen at folk ser på ører når det gjelder bensin, men samtidig kjøper dyrt flaskevann i butikk.

– Med ti øre billigere bensin, blir ikke det mange kronene spart om du fyller tanken med 50 liter, kommentere­r han.

Vurderer McDonalds

Kjell Ove Dalseid har ingen planer om å innstille priskrigen.

– Jeg har jobbet med planer om både McDonald’s og Kiwibutikk her også, men foreløpig har jeg ikke fått gjennomsla­g for det. Det er forbrukern­e som tjener på flere tilbud og økt konkurrans­e, sier Dalseid.

Nå stopper mer av trafikken på Dale – ikke minst hyttefolk. De ser at det er rimeligere drivstoff.

Kjell Ove Dalseid, Dalegarden Outlet og Cafe

 ??  ??
 ??  ?? NYE KONKURRENT­ER: To konkurrere­nde prisskilt på bensin og diesel har kommet opp på Dalegarden. Det ene tilhører Stian Jordalen som driver Shell Dale og det andre Kjell Ove Dalseid på Dalegarden Outlet og Cafe som drifter Bunker Oil.
NYE KONKURRENT­ER: To konkurrere­nde prisskilt på bensin og diesel har kommet opp på Dalegarden. Det ene tilhører Stian Jordalen som driver Shell Dale og det andre Kjell Ove Dalseid på Dalegarden Outlet og Cafe som drifter Bunker Oil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway