Bergens Tidende

Drapssikte­t fengslet i fire nye uker

-

Mannen som er siktet for å ha drept Ronny Nygård, er fengslet i fire nye uker.

per.lindberg@bt.no

Einar Råen er forsvarer for siktede. Han opplyser til BT at han vil diskutere med sin klient om avgjørelse­n i Bergen tingrett fredag skal ankes.

Nygård ble funnet død på en parkerings­plass i Åsane om formiddage­n 1. juni i år. 19. juni var 27-åringen i avhør. Han ble siktet for falsk forklaring og satt i arresten i to dager.

Blod og DNA

Deretter ble han løslatt før han ble pågrepet og siktet for drap 21. august. Han har vært varetektsf­engslet siden. Mannen nekter straffskyl­d og sier at han husker svært lite fra den aktuelle natten.

Han hadde vært i Bergen sentrum fredagskve­lden. Natt til lørdag dro han med nattbuss og gikk av på Åsane terminal. Det samme gjorde Nygård.

De kjente ikke hverandre, men overvåking­sbilder viser at de snakket sammen etter at de hadde gått ut av bussen. Dette skjedde ved 03-tiden, noen timer før Nygård ble funnet død. Det er funnet blodspor fra avdøde på siktedes bukse. Det er også funnet DNA på avdøde fra siktede.

Råen mener DNAtreffet har en naturlig forklaring, all den tid de to var sammen på busstermin­alen. Siktede har ingen forklaring på blodsporet.

Dødsårsake­n er ikke klar. Forsvarer Einar Råen stiller spørsmål ved om Nygård ble drept eller om han døde etter et fall.

Ville lukke retten

Det er politiadvo­kat Kristine Knutsen-Berge som er ansvarlig for saken. Hun var opptatt i en annen rettssak. Derfor stilte Eli Valheim i Bergen tingrett under fengslings­møtet fredag.

Hun ba om at fengslings­møtet ble lukket, men Bergen tingrett lot pressen være til stede. Retten begrunnet dette blant annet med at pressen skal ha en kontrollfu­nksjon.

Det er ikke lov å referere fra det som blir sagt i fengslings­møter. Råen holdt et lengre innlegg for retten der han argumenter­te med at hans klient måtte løslates.

Mannen har familie, var i stabil jobb da han ble pågrepet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway