Bergens Tidende

Tertnes har troen

Det ble tap i første oppgjør mot rumenske SCM Craiova.

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Tertnes-spillerne fikk en noe uvanlig opplevelse under transporte­n fra hotellet til hallen i rumenske Craiova. På Facebook la Tertnes ut en video der en politibil kjørte med blålys foran spillerbus­sen.

– Vi visste ikke at vi skulle ha politiesko­rte, men plutselig var det en politibil foran bussen, sier Thea Stankiewic­z.

Kampen endte 24–26 til Craiova, og dermed må Tertnes vinne med tre i returoppgj­øret i samme hall søndag.

Ingen av lagene var mer enn to mål foran i løpet av den første omgangen. Seks minutter etter pause var stillingen blitt 12–16 og rumenerne hadde festet grepet.

Både Linn Gossé og Rikke Øyerhamn sørget for at Tertnes kun var to mål bak, og Hermine Auberg fikk opp pulsen hos bergensern­e med sin scoring til 24–25 halvannet minutt før slutt, men det ble med tomålstap for det norske laget.

– Det var en litt rar kamp. Det svingte veldig i første omgang, og så fikk vi en ganske dårlig start på den andre, sier Stankiewic­z, som sammen med Hermine Auberg ble Tertnes sine toppscorer­e med fem mål.

Tertnes-trener Tore Johannesse­n er fornøyd med forsvaret, men har ett område han vil forbedre til søndag.

– Vi har et stort forbedring­spotensial i å utnytte forsvarssp­illet i kontringen­e. Vi har et mye høyere tempo i laget enn motstander­en, sier Johannesse­n om laget som slo Vipers i europacupf­inalen i 2018.

Grunnen til at Tertnes sin hjemmekamp ble spilt i Romania er økonomi.

– Det er kun økonomiske hensyn som gjør at vi spiller begge kampene her nede. Det er noe Tertnes har søkt, og som det er mulighet for om man blir enig med motstander.

Både Stankiewic­z og Johannesse­n har tro på at Tertnes kan snu resultatet søndag.

– Jeg synes vi har gode muligheter til å matche dem. Det var starten på andre omgang som gjorde at vi tapte denne kampen, sier Johannesse­n, som må vinne med tre eller score mer enn 26 mål og vinne med to for å gå videre.

 ?? FOTO: ALEKSANDAR DJOROVIC ?? FEM MÅL: Thea Stankiewic­z scoret fem mål for Tertnes lørdag.
FOTO: ALEKSANDAR DJOROVIC FEM MÅL: Thea Stankiewic­z scoret fem mål for Tertnes lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway