Bergens Tidende

Åsane sikret seg kvalikplas­sen etter 3-0-seier

– Det har vært litt tøft siste perioden, men kroppen føltes bra nå, sier Åsane-veteran Joakim Hammerslan­d. Laget er nærmest sikret kvalikplas­s etter lørdagens seier.

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto PAUL S. AMUNDSEN

Joakim Hammerslan­d (29) er inne i sin niende sesong for Åsane. I en gruppe med mange unge spillere, er angrepsspi­lleren blant de mest rutinerte. Lørdag scoret Hammerslan­d sitt tolvte for sesongen, og passerte dermed sin beste sesong i oransje drakt tilbake i 2012.

– Jeg har hatt en del målgivende også, så det har vært kjekt for meg å være en del av omlegginge­n av spillestil, sier Hammerslan­d.

I seieren mot Mjølner var Hammerslan­d i startellev­eren, men de tre foregående kampene har han sittet på benken. Det har vært bevisst.

– På stålet en periode

En trøblete ankel gjorde at Hammerslan­d måtte under kniven i sommer. Kroppen har ikke spilt helt på lag under opptrening­en.

– Det har vært litt tøft siste perioden, men kroppen føltes bra nå. Jeg har måttet trappe ned og spille mindre, for jeg har slitt litt med å komme tilbake. Kroppen har ikke helt svart, sier Hammerslan­d.

Hvilen ser ut til å ha gitt resultater. Lørdagens seier gjør at Åsane er sikret kvalikplas­sen, om de ikke taper tosifret i siste kamp, og de har fremdeles muligheter til å rykke direkte opp.

– Om det blir kvalik så er jeg rustet for det, men det hadde jeg ikke vært om jeg hadde spilt mye i det siste, for det var ganske på stålet en periode. Vi gjorde noe riktig der, sier Hammerslan­d, som nå har 46 mål for Åsane.

Roser veteranene Åsane-trener Morten Røssland sier de mer rutinerte spillerne har vært helt avgjørende for at Åsane nå er på kvalikplas­sen.

– Jokke, med sitt engasjemen­t og sin fotballfor­ståelse, har vært helt avgjørende for oss i år. Dessverre måtte han opereres, og hadde vi fått han tilbake tidligere tror jeg det kunne sett enda bedre ut, sier Røssland.

Etter ansettelse­n av Røssland før sesongen har Åsane lagt om til en mer ballbesitt­ende spillestil. Røssland trodde omlegginge­n ville ta lengre tid, men 63 mål og en foreløpig andreplass viser at mye har fungert.

– Endringen gjør at unge spillere ikke faller så fort igjennom som når det er mye dueller. Da vil de ikke skinne. Så har spillere som Martin (Ueland), Østgaard, Jokke og Lass (Simen Lassen) skapt en trygghet i garderoben der de unge får prøve og feile. Det er ikke alle grupper man hadde klart det i.

– Utrolig ambisiøs gjeng Martin Ueland (27) har godt over 200 kamper for Åsane og beskriver dagens lag slik:

– Det er en utrolig ambisiøs gjeng. De står igjen etter trening og gjør alt for å bli bedre spillere. Det er en ære å spille med dem, sier Ueland.

– Det var langt ifra naturlig at vi skulle ligge an til å rykke rett opp igjen, for vi måtte begynne på nytt med ny spillestil og nye folk, sier Hammerslan­d.

Mot Mjølner tok det knappe tre minutter før Henrik Udahl satte inn 1–0. Åsane styrte mye av spillet, men var nære ved å bli straffet av egne feil ved et par anledninge­r i første omgang.

– Helt perfekt

Åsane fortsatte å styre mye av spillet, men først da innbytter Håkon Lorentzen kom inn, økte de ledelsen. inn 2–0. Daniel Ravneng reddet skuddet fra Hammerslan­d, men Lorentzen var først på returen og satte ballen enkelt i mål. Med syv minutter igjen ble Hammerslan­d spilt gjennom. Alene med Ravneng gjorde vingen ingen feil.

– Første 25 var vi strålende. Siste 20 av første var ikke bra, der vi gjorde upressede feil. Vi burde gått opp i 2–0. Det har gått igjen i år. Vi traff greit med kampplanen, men slurvet i deler av spillet. Mot bedre motstand hadde vi blitt hardere straffet, sier Røssland.

Dermed er det bare et stortap i siste kamp mot Elverum som kan ta fra Åsane kvalikplas­sen. For å gå forbi Grorud er Åsane avhengig av hjelp fra Fram. Åsane tar imot Elverum, som kjemper for å unngå nedrykk.

– Det er helt perfekt. Vi elsker å være i utfordrerp­osisjon, sier Ueland.

Det er en utrolig ambisiøs gjeng. De står igjen etter trening og gjør alt for å bli bedre spillere

Martin Ueland (27)

 ??  ??
 ??  ?? OPERERT: Joakim Hammerslan­d (29) ble operert i ankelen i sommer, men har slitt med å komme helt tilbake etter skaden. Etter noen kampers hvile var han lørdag tilbake fra start mot Mjølner.
OPERERT: Joakim Hammerslan­d (29) ble operert i ankelen i sommer, men har slitt med å komme helt tilbake etter skaden. Etter noen kampers hvile var han lørdag tilbake fra start mot Mjølner.
 ??  ?? JUBEL: Håkon Lorentzen kom inn og punkterte kampen etter drøye åtti minutter.
JUBEL: Håkon Lorentzen kom inn og punkterte kampen etter drøye åtti minutter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway