Bergens Tidende

Brann slipper inn færrest mål av alle. Det skal de takke seriens mest undervurde­rte keeper for.

37 år gammel leverer Håkon Opdal på det som kanskje er hans høyeste nivå noensinne.

- Kommentato­r i Bergens Tidende anders pamer@bt.no Anders Pamer

DET VAR KANSKJE ikke Opdals mest iøynefalle­nde kamp, dette. Men også denne gang viste han sin klasse: Etter en drøy halvtimes spill kom Mustafa Abdellaoue alene mot ham. «Mos» hadde høy toppfart, og forsøkte å runde Opdal. Et mareritt for enhver keeper. Skulle han forsøke å holde seg på beina og kave seg hjemover mot mål for å stanse avslutning­en? Skulle han kaste seg og ende i den klassiske situasjone­n hvor spissen bare tupper ballen så vidt, og detter som en melsekk – med straffe som uunngåelig resultat?

HUNDREVIS AV SLIKE straffer deles ut hvert år, men Opdal timet sin manøver perfekt, kastet seg og fikk fingrene kun på ballen. Slik ble Sarpsborgs store mulighet til en tidlig utlikning avverget. En situasjon til:

Amin Askar alene mot keeper, med 13 minutter igjen å spille. Opdal reddet igjen.

Slik skaffet Brann poeng.

Det er slett ikke Opdals skyld at det ikke ble seier. For i en sesong de fleste vil beskrive som ytterst skuffende for Branns del, har Opdal levert fremragend­e keeperspil­l, og avslutning­en til Kyle Lafferty et par minutter før slutt var utagbar.

20 MÅL HAR han sluppet inn – på 22 kamper. Det er ekstremt lave tall, det samlede antall baklengsmå­l på 24 er, sammen med Molde, lavest av alle i ligaen. Det skyldes jo ikke at Branns defensive maskineri har fungert prikkfritt. Det har det nemlig ikke.

Opdal, derimot, har levert avgjørende redninger i bortimot hver eneste kamp og i farten er det ikke lett å komme på en eneste blødme eller

 ??  ??
 ??  ?? KLOK: Håkon Opdal er en gammel og klok keeper. Seriens mest undervurde­rte, mener BTs kommentato­r.
KLOK: Håkon Opdal er en gammel og klok keeper. Seriens mest undervurde­rte, mener BTs kommentato­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway