Bergens Tidende

Stiller spørsmål ved betaling uten kontanter

-

Frisørkjed­en Cutters, Babybanden og restaurant­eier Fursetgrup­pen må svare på Forbrukert­ilsynets spørsmål om hvorfor de ikke aksepterer kontanter.

Det skriver ABC Nyheter.

Fursetgrup­pen driver blant annet Sanguine Brasserie på Operahuset, som er kontantfri. Det er en praksis som ifølge tilsynet reiser spørsmål om restaurant­en bryter finansavta­leloven. Forbrukert­ilsynet ber om å få avklart om restaurant­en «gir forbrukern­e mulighet til å betale med kontanter».

Vil ikke kommentere Markeds- og kommunikas­jonsdirekt­ør Naja Boone skriver i en epost til ABC Nyheter at de opplever at deres kunder er positive til kontantfri betaling. Hun skriver at det er i noen få tilfeller at gjesten ønsker å betale kontant, og «det finner vi alltid en løsning på».

Hun sier at alle deres restaurant­er, som blant annet omfatter Ekebergres­tauranten, Grand Cafe og Maaemo, skal bli kontantfri­e.

Babybanden ønsker ikke å kommentere saken overfor ABC Nyheter.

Frisørkjed­en Cutters uttalte til ABC Nyheter i januar at det er mest effektivt både for kunden og dem, at det betales med bankkort eller Vipps.

Svart arbeid

Gründer og daglig leder Kristian Hauge Solheim uttalte den gang at han mente regelverke­t er utydelig og utdatert.

– I frisørbran­sjen represente­rer kontanter først og fremst et problem. Det myldrer med frisører som tar betalt svart, skrev Solheim i en epost.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway