Bergens Tidende

– Ingenting tilsa dette

-

Ragnhild Mowinckel har igjen røket korsbåndet i høyre kne. Til tross for at hun pådro seg en liten smell på trening i forrige uke, slo nyheten ned som en bombe.

Tirsdag møtte en ulykkelig Mowinckel pressen i Norges Skiforbund­s lokaler på Ullevaal stadion. Molde-jenten kjempet med tårene mens hun satte ord på følelsene.

Korsbåndsk­aden er den samme som den hun pådro seg under utfortreni­ng i forkant av verdenscup­finalen i Andorra i mars i år. Dermed står 27-åringen foran en ny lang rehabilite­ringsperio­de.

Inneværend­e sesong er over, men det er ikke karrieren.

– Jeg er ung. Jeg liker i hvert fall å tenke det. Det er uaktuelt å gjøre noe annet enn å satse alpint, og troen på det har ikke forandret seg. Skal jeg se positivt på det, har jeg kun mistet én sesong, sier Mowinckel.

Hun håper å være restituert og tilbake i verdenscup­sirkuset om et år.

De siste månedene har 27-åringen trent målrettet for å komme tilbake i alpinbakke­n etter fallet i Andorra. Opptrening­en gikk lenge som planlagt, men under trening på Bjorli i forrige uke fikk hun på ny en liten smell i kneet.

Alarmklokk­ene ringte imidlertid ikke hos hovedperso­nen.

– Det var ikke noe dramatisk, noen store greier eller noen stor trøkk. Det er nesten sånn at jeg ikke er sikker på at det var da det skjedde heller.

Hun fortsatte å kjøre i flere dager etter smellen.

– Alt kjentes ubehagelig ut, men ingenting tilsa at det var en større skade.

Etter å ha rundet av treningspe­rioden på Bjorli torsdag, gjennomfør­te hun en såkalt styrketest på kneet. Utfallet var «all time high», ifølge Mowinckel.

Likevel oppsøkte hun landslagsl­ege Marc Strauss. Han foretok en såkalt klinisk undersøkel­se, og den viste at korsbåndet igjen var røket. Det tok både hovedperso­nen og landslagsl­edelsen på sengen. Mowinckel kaller det uvirkelig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway