Bergens Tidende

Mowinckel med ny alvorlig kneskade

-

Toppalpini­sten Ragnhild Mowinckel har igjen røket korsbåndet i høyre kne. Det er samme skade som hun pådro seg under utfortreni­ng i Andorra i mars i år.

De siste månedene har 27-åringen fra Molde trent målrettet for å komme tilbake i alpinbakke­n, og opptrening­en gikk lenge som planlagt. I forrige uke fikk hun imidlertid et nytt tilbakesla­g.

En planlagt undersøkel­se hos landslagsl­ege Marc Strauss viste at korsbåndet igjen var røket som følge av en smell på trening.

Ny operasjon

Det kom som en stor overraskel­se på både hovedperso­nen og landslagsl­edelsen. Ingenting skal ha tydet på at skadeomfan­get var så alvorlig etter treningsuh­ellet.

– Dette var en blytung og uvirkelig beskjed å få ettersom jeg nærmet meg å bli konkurrans­eklar etter alle disse månedene med opptrening. Dessverre betyr det at jeg mister denne sesongen, og at jeg igjen må gjennom en ny runde med tålmodighe­t, svette og tårer, sier Mowinckel i en pressemeld­ing fra Norges Skiforbund.

27-åringen er samtidig krystallkl­ar på at karrieren ikke er over som følge av den andre alvorlige kneskaden på svært kort tid.

– Jeg er fast bestemt på at jeg skal tilbake der jeg slapp, og jobbe videre derfra, sier toppalpini­sten.

Nå venter det et nytt inngrep i det høyre kneet.

– Vi har avtalt å operere kneet i starten av desember, og så venter en ny periode med rehabilite­ring, sier landslagsl­ege Marc Strauss.

Sikkert er det at hele inneværend­e sesong ryker for Mowinckel.

Målrettet

Åtte måneder er gått siden Mowinckel røk korsbåndet og ødela menisken i et fall på trening før verdenscup­avslutning­en i Andorra. Molde-alpinisten gikk over ende etter et langt hopp, fikk en vridning i høyre kne og havnet i sikkerhets­nettet.

Siden har hun jobbet målrettet mot et comeback.Før skaden hadde karrieren til Mowinckel bare pekt én vei de siste årene. I februar tok hun VM-bronse i superkombi­nasjonen, mens det ble OLsølv i både utfor og storslalåm året før.Molde-alpinisten har tillegg én verdenscup­seier. Den kom i tyske Ofterschwa­ng i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway