Bergens Tidende

Rune Soltvedt, sportssjef i Brann

FRA DYSTER TIL SVART // Brann-høsten var allerede dyster, grå og målløs da søndagens seksmålsta­p gjorde den helt svart. Sportssjef Rune Soltvedt sier at klubben tar situasjone­n på alvor på flere vis.

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no

– Her ofrer folk familieliv og annet for å følge oss og så leverer vi slik som dette. Dette var rett og slett ikke godt nok. Jeg føler med fansen.

Brann ble rett og slett utklasset av et nedrykkstr­uet Strømsgods­etlag som ikke hadde vunnet på to måneder.

– Her ofrer folk familieliv og annet for å følge oss og så leverer vi slik som dette. Dette var rett og slett ikke godt nok. Jeg føler med fansen, sier Rune Soltvedt, sportssjef i Brann.

Det er Soltvedt som uttaler seg om situasjone­n i Brann dagen derpå. Styreleder Eivind Lunde har henvist BT til sportssjef­en. Trener Lars Arne Nilsen og spillerne har fri både mandag og tirsdag og er ikke på Stadion.

Svarene om Nilsen

For to uker siden garanterte Branns daglige leder Vibeke Johannesen at Nilsen er trener også i 2020-sesongen. Det gjorde hun overfor både Eurosport og BT.

Nå svarer Soltvedt slik på spørsmål om garantien fortsatt står ved lag:

– Jeg er veldig opptatt av at vi nå skal gjennomfør­e en evaluering. At alle skal bli hørt med tanke på det som har vært. Vi har alle vårt ansvar i dette og alle må ta sitt ansvar. Det handler også om å stå opp for hverandre når ting går dårligere enn forventet.

– Er Nilsen trener ved seriestart i 2020?

– Vi har signaliser­t veldig tydelig at det er både medgang og motgang i fotball. Vi har en trener som har levert gode resultater. Nå skal vi gjøre det vi kan for å jobbe oss ut av en 2019-sesong som ikke har vært god nok. Lars Arne har også kontrakt i flere år til (ut 2022, red.anm.).

– Var det et ja?

– Det var slik jeg sier det. Vi må stå i dette sammen, sier Soltvedt og utdyper:

– Når du har en trener på kontrakt, da er utgangspun­ktet at han skal være der. Så må vi håndtere det når vi opplever gode perioder og når det ikke går bra. Det er svaret på spørsmå

let og vårt utgangspun­kt. Vi skal prøve å snu dette, og vi skal være veldig gode på å diskutere hvordan vi har opplevd sesongen, sier Soltvedt.

Krever at spillerne blir hørt

– Jeg forventer en grundig involverin­g, og at spillerne blir involvert i større grad, sier Christian Eggen Rismark.

Han føler ikke at spillerne i nevneverdi­g grad har fått komme med sine synspunkte­r så langt.

– Det har sikkert vært møter mellom trenerne og sportssjef, men det har ikke vært noen evaluering som har involvert spillerne. Det har ikke jeg fått med meg, sier trønderen.

Etter det BT får opplyst, er spillergru­ppen delt i synet på om hovedtrene­r Nilsen bør fortsette. Midtstoppe­r Rismark sier følgende om hvordan han opplever tilliten til treneren internt:

– Vi har tro på Lars Arne. Han er ansvarlig, men det blir for enkelt å bare peke på én person. Sett fra mitt ståsted er det tillit.

Branns sportssjef understrek­er at Nilsen har hans tillit, og at

Når du har en trener på kontrakt, da er utgangspun­ktet at han skal være der. Så må vi håndtere det når vi opplever gode perioder og når det ikke går bra.

Rune Soltvedt, sportssjef i Brann

hans jobb er å legge til rette for at den som er trener i Brann skal lykkes.

– Så ligger det i det at den treneren vi har i dag er trener både i morgen og i 2020, sier Soltvedt.

Vil komme tilbake

Ifølge sportssjef­en har han møter med trenerteam­et og spillerne hele året gjennom. Derfor er mye evaluering allerede gjort. Likevel er det klart at det også skal være en evaluering etter sesongen.

– Jeg vil komme tilbake med en konklusjon når vi har alle detaljer og alle svar. Da kan vi si mer om hvorfor vi mener ting er blitt som de er blitt. Vi må ta på alvor når ting ikke går som de skal, mener Soltvedt.

Måten Brann tapte på i Drammen har skapt spørsmål. Lars Arne Nilsens Brann har alltid vært solid defensivt, og slik sett var en kollaps noe helt utenom det vanlige. Etter kampen sa Nilsen at«det var anarki utpå der». Soltvedt avviser at spillernes oppførsel kan sees på som en form for aksjonerin­g.

– Spillergru­ppen er veldig profesjone­ll. Jeg opplever dem fremdeles som hardtarbei­dende. Vi så også mot Odd, Rosenborg og Molde at de jobbet veldig hardt.

Sportssjef­ens fokus er nå mot søndagens kamp mot Viking. Det er enormt viktig for Brann å slå tilbake da, mener han.

– Vi skylder fansen en ordentlig avslutning av sesongen. Det kan gi en viss energi og håp inn mot 2020.

 ??  ??
 ??  ?? BLYTUNG DAG: Rune Soltvedt har opplevd noen nedturer med Brann etter hvert, med 4–1-tapet i Levanger som det foreløpige bunnpunkte­t. Søndag ble det en vanskelig dag på jobb med 6–0.
BLYTUNG DAG: Rune Soltvedt har opplevd noen nedturer med Brann etter hvert, med 4–1-tapet i Levanger som det foreløpige bunnpunkte­t. Søndag ble det en vanskelig dag på jobb med 6–0.
 ?? FOTO: MARIUS SIMENSEN, BILDBYRÅN ??
FOTO: MARIUS SIMENSEN, BILDBYRÅN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway