Bergens Tidende

Startet etterforsk­ning etter skyteepiso­den i Lindås lørdag kveld

- HILDE HEIAN hilde.heian@bt.no

Etterforsk­ningsavdel­ingen i Vest-Norge har iverksatt etterforsk­ning etter at en mann ble skutt i foten av politiet.

Det var ved 22.50-tiden lørdag at mannen i 30-årene ble skutt i foten på Seim i Lindås. Ifølge en pressemeld­ing fra Vest politidist­rikt hadde mannen startet en motorsag og gikk mot politiet. Han skal ha fortsatt å gå mot politiet etter at det ble avfyrt varselskud­d.

Etter å ha blitt skutt, ble mannen behandlet av lege og fraktet til Haukeland sykehus i ambulanse. Tilstanden hans var lørdag alvorlig, men han skal ikke være livstruend­e skadet.

Advokat Ellen Eikeseth Mjøs er leder for Spesialenh­eten for politisake­r.

– Vi skal i løpet av søndag avhøre politibetj­entene som var involvert i hendelsen. Vi skal reise til stedet der dette skjedde, og vi har fått bistand til å få gjort kriminalte­kniske undersøkel­ser, sa Mjøs til BT søndag formiddag.

– Alltid alvorlig

– Vet du noe om tilstanden til mannen som ble skutt?

– Jeg vet ikke noe mer enn det som ble opplyst lørdag kveld. Det er alltid alvorlig når noen blir skutt, sier hun.

– Hvor mange politifolk var involvert?

– Det har nok vært en rekke tjenesteme­nn ettersom situasjone­n varte så lenge, men jeg kan ikke gå inn på det nå, svarer Mjøs.

Vil avhøre mannen

Hun sa søndag at de vil forsøke å avhøre mannen som ble skutt så snart det lot seg gjøre. Spesialenh­eten skal undersøke om politiet fulgte reglene for bruk av skytevåpen.

– Vi skal kartlegge hva som var foranledni­ngen for hendelsen, og det eventuelle trusselbil­det. Hva mannen foretok seg, og hvordan han reagerte på politiets anmodninge­r. Klarlegge bakgrunnen for at skuddet ble løsnet i denne situasjone­n, utdyper Mjøs.

Ifølge pressemeld­ingen som politiet sendte ut klokken 01 natt til søndag, ble politiet varslet lørdag ettermidda­g om at en mann hadde brutt seg inn og tatt tilhold i en hytte på Seim i Lindås. Da politiet kom frem, skal mannen ha truet dem med en øks.

– Politiet trakk seg unna. Politiet forsøkte å forhandle med mannen, men dialog førte ikke frem, skrev operasjons­leder Morten Rebnord i pressemeld­ingen.

Mannen gikk så mot politiet med en motorsag, og ble skutt i foten åtte timer etter at politiet ble varslet om innbruddet.

Siktet for trusler Politiadvo­kat Laila Skeide opplyser at mannen i 30-årene er siktet for trusler mot offentlige tjenesteme­nn. Siktelsen vil trolig også bli utvidet til å gjelde innbrudd, og skadeverk i forbindels­e med det.

– Vi ønsker å avhøre han, men pr. nå er han ikke i stand til å la seg avhøre, sier Skeide.

Operasjons­leder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidist­rikt hadde søndag ikke fått oppdaterte helseopply­sninger om mannen.

– Politiet holder vakt på sykehuset ettersom han er pågrepet, sa operasjons­lederen i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway