Bergens Tidende

Ferier med lavt klimaavtry­kk mer pop blant nordmenn

-

Stadig flere nordmenn setter pris på turer i fjellet.

Interessen for mer miljøvennl­ige ferieforme­r blir større og større. Det er erfaringen fra Den Norske Turistfore­ning (DNT). Det gjelder for eksempel turmål man kan nå med kollektivt­ransport, og turer på selv- og ubetjente hytter, som blir stadig mer populært.

Lite klimaavtry­kk

– Den kraftige veksten på langturer som «Norge på tvers» i Sylan og hytte-til hytteturer i Etnefjelle­ne vitner om at flere er bevisste på avtrykket sitt. Samtidig viser undersøkel­ser at klimautsli­ppene etter en natt på en enkel turisthytt­e er halvparten av avtrykket som settes etter en natt i eget hjem, sier generalsek­retær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang, i en pressemeld­ing.

Han mener at noe av det beste vi alle kan gjøre på vei mot et lavutslipp­ssamfunn, er å drive et nært friluftsli­v der tiden brukes på selve turen og ikke reisen til og fra.

Derfor tror DNT at vi i 2020 vil se at enda flere vil søke til selv- og ubetjente hytter der man kan koble av og slippe både mobildekni­ng og naboer. At interessen er stor for friluftsli­v viser også en nylig undersøkel­se som Opinion har gjennomfør­t på oppdrag for DNT.

Sterk posisjon

I undersøkel­sen svarer 59 prosent at de ønsker å bruke mer av tiden på friluftsak­tiviteter i

2020. Til sammenlign­ing ønsker

54 prosent å dra til utlandet. – Dette forteller oss at friluftsli­v beholder den sterke posisjonen den har i Norge, sier han.

 ?? ARKIVFOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX ?? KOBLE AV: Interessen for en mer miljøvennl­ig ferie, som en fjelltur, er økende blant nordmenn.
ARKIVFOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX KOBLE AV: Interessen for en mer miljøvennl­ig ferie, som en fjelltur, er økende blant nordmenn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway