Bergens Tidende

Fant vinnertakt­ikken på Youtube

- ANNE-MARIT DAHL sport@bt.no

Han hadde aldri gått sprintløyp­en før, så Johannes Høsflot Klæbo studerte et gammelt renn på Youtube for å finne ut hvordan han skulle slå konkurrent­ene i Sveits.

Etter de to første rennene i Tour de Ski er Johannes Høsflot Klæbo i rute med tanke på å kunne forvare seieren fra i fjor. Lørdag ble han nummer to på fellesstar­ten i skøyting, søndag viste han seg som den suverent beste sprinteren i verden igjen. Han vant som han ville foran Federico Pellegrino og Richard Jouve.

– Jeg har sett litt på gamle skirenn her og sett at det er på sisterunde­n det skal avgjøres. Jeg har aldri vært her og gått løypen, så jeg måtte ha et lite innblikk, forteller sprintkong­en fra Byåsen.

Lærte av Ustjugov

Det var rennet fra Tour de Ski for to år siden som ga Klæbo vinneropps­kriften.

Da vant russiske Sergej Ustjugov, men nå var Klæbos russiske utfordrer til sammenlagt­seieren sjanseløs. Mens Klæbo lekte med konkurrent­ene og testet ulike taktikker i kvartfinal­en og semifinale­n, sa det stopp for Ustjugov i semifinale­n.

– I finalen bestemte jeg meg for å være mer på hugget og ta sikreste vei på yttersiden for å få plass. Jeg prøvde litt ting underveis og fant ut at det var yttersida som var best, sier Klæbo.

Han gledet seg over seieren, men var også veldig fornøyd med at kroppen hadde tålt høyden godt.

– Kroppen kjennes veldig, veldig bra ut. Jeg er godt fornøyd med at det kjennes bra på dag to i høyden, sier Klæbo.

Sprintegen­skapene

Før sesongen har flere vært usikre på om Klæbo ville være i stand til å bevare sprintegen­skapene sine siden han har et ønske å om å bli en bedre distanselø­per.

– Jeg håper ikke de er blitt dårligere. Det er det jeg og morfar har jobbet for. Jeg har nå hatt en god start på sprintseso­ngen, fastslår han.

Etter helgen i Sveits, satte Tour de Ski-sirkuset kurs mot Toblach, nord i Italia søndag kveld. Jan Thomas Jenssen drar dit med selvtillit etter å ha blitt nummer 17 på sprinten – med fall, men han får ikke selskap av Emil Iversen.

Iversen hadde nemlig en dårlig natt til søndag, men kjempet seg til slutt i mål på en 24. plass på sprinten. Et par timer etter målgang måtte han imidlertid kaste inn håndkleet på grunn av en forkjølels­e.

– Det er ingen vits i å delta i Tour de Ski og være 98 prosent. Det er tungt å innse at årets målsetting om å kjempe om en sammenlagt­plassering i verdenscup­en nå ryker, men det kommer mange fine skirenn feamover, deriblant SkiTour 2020 hvor jeg håper å slå sterk tilbake, meddelte Iversen pressen.

 ?? FOTO: RUNE PETTER NESS ?? TAKTIKK: Johannes Høsflot Klæbo var suveren under søndagens sprint og vant som han ville foran Federico Pellegrino og Richard Jouve.
FOTO: RUNE PETTER NESS TAKTIKK: Johannes Høsflot Klæbo var suveren under søndagens sprint og vant som han ville foran Federico Pellegrino og Richard Jouve.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway