Bergens Tidende

Nå er det tilbake til normalen

Eneste lyspunkt i været de nærmeste dagene blir søndag ettermidda­g. Da blir det oppholdsvæ­r. HILDE HEIAN hilde.heian@bt.no

-

Så langt har januar bydd på temmelig mye vær.

– Det har vært ganske mye nedbør, kraftig vind og torden. Et heftig vær. Nå normaliser­er det seg, men det blir ikke veldig fint vær, slår meteorolog Ina Ynnesdal hos Stormgeo fast.

Vind og regn

I dagene fremover vil det blåse sterk kuling og liten storm ved Stad. På kysten vil det blåse liten til stiv kuling. Ingen av delene er uvanlig på denne tiden av året.

Fredag er det ventet mellom 15 og 25 millimeter nedbør på Vestlandet.

Lørdag er det muligheter for torden, og det blir mer regn. Da kan det komme 30 til 50 millimeter.

– Men på Vestlandet må vi opp i 80 til 100 millimeter hvis det virkelig skal merkes. På Østlandet hadde de druknet hvis de fikk 30 til 50 millimeter nedbør. Alt er relativt, sier Ynnesdal i en spøkefull tone.

– Et lite pusterom Søndag er den dagen det er ventet minst nedbør. Først på dagen blir det riktignok bygevær i indre strøk, mens det i ytre strøk blir oppholdsvæ­r allerede fra formiddage­n av.

– Søndag blir et lite pusterom. Da er det muligheter for at man kan ta seg en tur i oppholdsvæ­r på ettermidda­gen, sier meteorolog­en.

Gir dårlig skiføre

Men mandag er det på an igjen med mye nedbør og kraftig vind.

– Da blir det veldig mildt, vi får en snøgrense på rundt 1000 meter og det er ikke kjekt for dem som jakter på gode skiforhold, for da blir det plussgrade­r høyt oppe i fjellet, sier Ynnesdal.

I Bergen vil derimot mildværet ikke merkes så mye, fordi nedbøren er så intens at den kjøler ned luften.

Mandag er det ventet omtrent samme temperatur som i går. Da var det åtte grader på Florida i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway