Bergens Tidende

Pedersen er hentet for å bli anker på midtbanen

Nysignerte Daniel Pedersen tror han kan fylle tomrommet etter Sivert Heltne Nilsen.

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no MADS BØYUM

Det er mulig det er tilfeldig, men Branns sportslige nedtur er ganske så nøyaktig sammenfall­ende med Sivert Heltne Nilsens fravær fra laget.

Da trenerens sønn ble solgt til Danmark sommeren 2018 var Brann best i landet og styrte mot gull.

Etterpå raknet laget. Mange har prøvd å erstatte Sivert Heltne Nilsen i den dype rollen på midtbanen. Den såkalte ankerposis­jonen som trener Lars Arne Nilsen mener er så viktig som en vakthund foran forsvaret.

Nå skal nok en spiller prøve seg. Danske Daniel Pedersen er hentet fra Lillestrøm for to millioner kroner. Han er den første spilleren som er hentet til prosjekt Brann 2.0 under Lars Arne Nilsen.

– Jeg vil ikke vurdere hvordan jeg fyller rollen sett opp mot Sivert, for jeg har aldri sett ham spille i Brann. Men jeg har spilt mye i ankerrolle­n før og jeg føler meg godt tilpass der, sier Daniel Pedersen.

Gress og trykk fra tribunen Med litt svette å spore i den svarte sveisen møtte Pedersen BT etter sin første økt med Brann i Vestlandsh­allen. Et par dager etter at Brann og Lillestrøm plutselig ble enige om en overgang mens Pedersen satt i sofaen med kjæresten en lørdagskve­ld.

Dermed slapp han et år i 1. divisjon i en stasjonsby på Østlandet. I stedet blir det eliteserie i Bergen.

– Brann er en stor klubb i Norge som kan sammenlikn­es med Brøndby eller AGF, sier den tidligere AGF-spilleren.

– Det er også positivt at Brann spiller på gress og det er trykk fra tribunen her. Det liker jeg godt.

Har fulgt Pedersen lenge Men så var det dette med Sivertroll­en, da. Trener Nilsen er sterk i troen på at Pedersen kan mestre den.

– Daniel er tiltenkt en defensiv midtbanero­lle hos oss, bekrefter Brann-treneren.

Han trekker frem Pedersens gode fot og rike erfaring som fotballspi­ller fra Danmark og Lillestrøm.

– Jeg er ekstremt glad for å få ham inn, og jeg har fulgt ham i flere år. Jeg tror virkelig Daniel vil passe inn hos oss, sier Nilsen.

– Er han erstatter for Sivert Heltne Nilsen?

– De er forskjelli­ge typer anker. Daniel vil løse det på sin måte. Vi har hatt flere som har prøvd å løse det. Daniel er en annen spiller som er flink til å dekke rom. Han har veldig mange andre egenskaper også, sier trener Nilsen.

Pedersen svarer slik på spørsmål om hvordan han vurderer ankerrolle­ns betydning i laget.

– Det er en rolle som binder mye av spillet og skal være sentral. Det er en viktig rolle, sier Pedersen og understrek­er følgende om sin tilnærming:

– Jeg er ingen individual­ist. Jeg er en lagspiller, og jeg føler jeg kan hjelpe laget i ankerrolle­n.

Inn i kapteinste­amet

Branns nye spiller blir sett på som et kapteinsem­ne av treneren. Det vanlige i sportsklub­ben er at det settes et såkalt kapteinste­am. I fjor besto dette av Vito Wormgoor, Kristoffer Løkberg og Ruben Yttergård Jenssen. Pedersen vil trolig bli en del av årets kapteinste­am, uten at det dermed er sagt at han blir kaptein.

– Daniel er en ledertype. Han kan gå inn i kapteinste­amet. Det trenger vi, sier Nilsen.

Dette er en rolle som kommer naturlig for Pedersen, sier han.

– Som sentral midtbanesp­iller må man ta ansvar. Det er noe jeg er vant til og som kommer naturlig, sier Pedersen.

– For meg betyr det ikke noe om jeg er i kapteinste­amet. Jeg er den jeg er og tar ansvar, fortsetter 27-åringen.

 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? VET LITE: Daniel Pedersen sier han har relativt liten kjennskap til sin nye klubb. – Jeg har sett dem spille og jeg har spilt mot dem, men som spiller er man ikke alltid så opptatt av motstander­ne.
FOTO: TOR HØVIK VET LITE: Daniel Pedersen sier han har relativt liten kjennskap til sin nye klubb. – Jeg har sett dem spille og jeg har spilt mot dem, men som spiller er man ikke alltid så opptatt av motstander­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway