Bergens Tidende

– Muligheten­e er uendelige. Vi har masse planer. Det er nesten til å bli litt koko av, sier Christine Sørby.

-

– JEG HATER Å bruke penger. Her er alt fra loppemarke­d og reiser, og det er ikke dyre lopper heller, forteller Christine Sørby om det fargerike hjemmet på gården på Hærnes i Sør-Odal.

Sammen med samboeren Bjørn Kristian Næss, har de gjort det aller meste selv da de flyttet inn og pusset opp i 2017.

– Det ligger mye kreativite­t i ikke å bruke mye penger på for eksempel innredning. Men tid er også penger. Hvis du skal gjøre absolutt alt selv, så får du ikke noe fritid, noe jeg setter pris på, legger Næss til.

Paret er enige om at de er ulike, spesielt når det kommer til én ting, nemlig rydding.

– Christine er rotete og har så mange ting. Jeg er ikke glad i å ha for mye. Jeg har troen på at man skal rydde litt hele tiden, mens hun tar skippertak. Da ser det ryddig ut et par dager før det er helt bombet igjen. Men vi har lært oss å leve med våre ulikheter, og prøver å møtes på midten, sier Næss og smiler.

I FJOR ARRANGERTE de loppemarke­d på låven, og ble kvitt masse de hadde lagret i årevis uten å bruke. Det var en suksess de vil gjenta med jevne mellomrom.

– Akkurat det med rydding og perfeksjon­isme var ikke noen av spørsmålen­e på sukker.no for åtte år tilbake, hvis ikke hadde vi sikkert eliminert hverandre ut, sier Christine Sørby og ler. Hun mener at hun har et system i rotet.

Gården kjøpte de sammen for tre år siden.

– Vi kikket først i Oslo. Vi ville bo i sentrum, men det hadde vi ikke råd til. Å kjøpe noe dyrt rett utenfor Oslo, det gadd vi ikke. Da kunne vi like gjerne bo i Odalen og pendle syv–åtte mil, sier Sørby.

Hun vokste opp i et boligfelt i nærheten, men har alltid drømt om å bo på en gård.

DET VAR BJØRN Kristian som først kom over gården på finn.no. De stilte med 32 personer på privat visning.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway