Bergens Tidende

Jeg elsker å forflytte meg til ulike miljøer. Det kan vi her, på egen gård.

- Christine Sørby

I den gamle potetkjell­eren har de fått sveiset en diger vinhylle og her skal det bli vinkjeller.

– Her skal vi få inn et rundt bord og stoler, så man kan sitte og drikke vin. Jeg elsker å forflytte meg til ulike miljøer. Det kan vi her, på egen gård, sier Christine Sørby fornøyd.

De tre siste årene har de arrangert festival i hagen hver forsommer. I fjor kom det 120 personer. De hadde besøk av artister og band i låven, i det gamle hønsehuset som er snekret om til scene.

MALERIER AV DYR går igjen på veggene i huset. De fleste bildene er laget av billedkuns­tneren og bestevenni­nnen Silje Eugenie Strande Øktner.

– Jeg elsker bilder av dyr. Silje er egentlig ikke så glad i å ha bilder hos folk hun vanker hos, for da må hun se på dem så ofte selv. Men jeg har rasket til meg det jeg kan av henne, forteller Christine Sørby, som også har tatovert flere av venninnens tegninger på kroppen.

Helst ville hun hatt mange dyr på gården.

– Vi vil jo heller ha en hund enn en baby. Og kanskje en gris og en sau. Vi har hatt hester på beite her. Det var så koselig, sier Christine.

På gården er det masse plass til å ha store middager med venner på besøk.

– Det er spesielt viktig for oss, siden vi har valgt ikke å få barn. Det å spontant kunne invitere til kveldsmat, og fylle huset opp med folk vi er glade i, sier Sørby.

En eldre, trekkfull bolig har mest potensial hvis man skal redusere strømregni­ngen. En nyere bolig skal være bygget etter gjeldende forskrifte­r og er godt isolert.

Oppvarming er størstepar­ten av strømregni­ngen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway