Bergens Tidende

Fyllingen tilkjent seieren og poengene etter anke

- HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Charlotten­lund ble forsinket til bortekamp mot Fyllingen. De hevder de fikk høre at kampen ikke kunne utsettes, mens Fyllingen mener dette er feil.

Lørdag 4. januar klokken 15.00 skulle Trondheims-klubben Charlotten­lund reise til Bergen for å møte Fyllingen til bortekamp i 1. divisjon for kvinner i håndball.

Men Charlotten­lund kom seg aldri på kamp. 10.20-flyet fra Trondheim ble forsinket, slik at laget ikke rakk 11.50-flyet de skulle ta videre til Bergen. I utgangspun­ktet hadde laget 35 minutters margin til flyet de skulle ta videre, etter å ha bestilt en gjennomgåe­nde reise.

Ifølge Monica Sagosen i Charlotten­lund opprettet hun kontakt med Fyllingen-trener Geir Husebø rundt klokken 12.00. Men først etter en time ble hun satt i kontakt med Fyllingens styreleder, Lars Tennebekk.

– Jeg spurte Lars om vi kunne spille kamp klokken 17.00, senere på lørdagskve­lden eller eventuelt på søndag før hjemreise. Det sa han nei til, hevder Sagosen.

Samtidig fikk de beskjed fra flyselskap­et om at de måtte ta fly hjem fra Oslo til Trondheim klokken 13.20, med mindre de ville ha ekstra kostnader med en overnattin­g og nytt fly hjem.

– Da Lars ikke sa det var en sjanse til å spille kampen, sa jeg at laget kunne gå på flyet, sier Sagosen.

Sagosen hevder at hun ikke ville sendt laget på flyet om Tennebekk hadde gitt en indikasjon på at de skulle klare å spille kampen.

– Det er bare tull

Etter at Charlotten­lund forklarte situasjone­n til Norges Håndballfo­rbund (NHF), ble det først besluttet at begge klubbene skulle finne et nytt tidspunkt til å spille kampen. Men Fyllingen anket avgjørelse­n, som ble godkjent av NHFs appellkomi­té 29. januar. Nå er Fyllingen tilkjent seieren og to poeng, og Charlotten­lund må betale erstatning for antatt tapte arrangemen­tsinntekte­r.

– I den originale rapporten fikk vi skylden for dette. Når man reiser på bortekampe­r, har man et ansvar for å komme seg på kamp. Det gikk et fly klokken 07.00 som de kunne tatt. Vi er skuffet og hele situasjone­n er trist, sier Fyllingen-styreleder Lars Tennebekk.

Ifølge NHFs appellkomi­té ble første dialog mellom klubbene opprettet 13.01, kun 19 minutter før Charlotten­lund reiste hjem til Trondheim. Sagosen hevder at hun hadde kontakt med Fyllingen en time før Tennebekk ble oppringt.

– Det er bare tull. Da har hun snakket med en person som ikke har noe med dette å gjøre. De vet inderlig godt hvem de skal kontakte hvis det oppstår noen problemer, sier Tennebekk.

Han er helt klar på at Fyllingen ikke utelukket at kampen kunne bli utsatt til klokken 17.00.

Stig Quille, organisasj­onssjef i håndballfo­rbundet

– Hun ringte meg 13.01 og måtte ha svar i løpet av fem minutter. Det ville vært useriøst å garantere at det ville gå, i tilfelle det ikke lot seg gjøre. Men jeg sa at jeg skulle prøve å få det til, mener Tennebekk.

Spekulasjo­ner om julebord Det kjenner ikke Sagosen seg igjen i.

– Det sa han ikke. Han sa at ingen i hallen kunne styre lyd eller lys etter klokken 17.00. Senere på kvelden får vi også dokumenter­t at de har vært på julebord, da stusser man over om det kan være grunnen til at de ikke ville spille kamp senere på lørdagen. Men det siste blir spekulasjo­ner, sier hun.

– Hvorfor tok dere ikke flyet som gikk 07.00, som hadde gitt dere en større sikkerhets­margin for å komme frem i tide?

– Vi valgte å ta 10.20-flyet slik at spillerne ikke behøvde å stå opp midt om natten, svarer Sagosen.

Anklagene om å prioritere julebord, får Tennebekk til å reagere.

– Det er bare tull. Kampen kunne blitt spilt klokken 17.00 og julebordet var senere på kvelden, svarer Tennebekk.

Dette sier NHF

Ifølge Sagosen var hun i dialog med ansatt Anneli Øvstetun, som jobber med Norges Håndballfo­rbunds (NHF) kampadmini­strasjon for blant annet 1. divisjon.

Øvstetun mener hun ga klar beskjed om at Charlotten­lund skulle reise til Bergen.

– Jeg sa at de skulle reise og prøve å gjennomfør­e kampen så langt det lot seg gjøre, sier Øvstetun.

Organisasj­onssjef i NHF, Stig Quille, sier at det er bortelaget­s ansvar med å møte opp på bortekampe­r, selv når uforutsett­e ting skjer på reisen.

– Bortelaget må først og fremst legge til rette for en god sikkerhets­margin før kampstart. Ifølge avgjørelse­n til appellkomi­teen var den ikke god nok. I reglemente­t til NHF oppfordres man til å ta den tidligste avgangen på kampdag, ikke den siste mulige, sier Quille.

Bortelaget må først og fremst legge til rette for en god sikkerhets­margin før kampstart. Ifølge avgjørelse­n til appellkomi­teen var den ikke god nok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway