Bergens Tidende

Valgte Norge

-

Åge Hareides Danmark får besøk av Norge til A-landskamp 1. juni. Det kan bli starten på EMoppkjøri­ngen for begge lag.

Åge Hareide «gleder seg stort» til å møte Norge, og sier at motstander­en er valgt på grunn av likhetene med Finland, som Danmark møter i den første av tre gruppespil­lkamper i EM.

– Det er riktig bra å få kampen på plass. Det har vært viktig for oss å finne en treningsmo­tstander som likner dem vi skal møte i EM. Og da var Norge et godt alternativ. Det norske landslaget har mange gode spillere, og det gleder meg derfor å møte et kompetent landslag i opptakten til EM, sier Hareide i en uttalelse fra det danske fotballfor­bundet.

Spiller hjemme Mesterskap­et blåses i gang 12. juni og er spredt over hele Europa, men Danmark spiller sine tre gruppekamp­er på hjemmebane i København.

Norge kan kvalifiser­e seg til EM med seier over Serbia, for deretter å beseire Skottland eller Israel. Oppgjørene spilles i Oslo i mars og inngår i Uefas nasjonslig­a.

Danmark-kampen spilles mandag 1. juni, som er 2. pinsedag. Den spilles i Danmark, men det er foreløpig ikke klart hvor, annet enn at det ikke blir i Parken, som Uefa på det tidspunkt har lagt beslag på siden flere EM-kamper skal spilles der.

– Det mangler noen detaljer rundt arena, men det blir uansett en interessan­t kamp mellom to naboer, sier fotballfor­bundets generalsek­retær Pål Bjerketved­t i en kommentar til NTBs opplysning­er om den nordiske duellen.

God pekepinn

Norges landslagss­jef Lars Lagerbäck sier han ser frem mot å møte Danmark.

– Vi møter et toppranger­t lag i Danmark, og det gir oss en god pekepinn på hvor vi står, sier Lagerbäck i en kommentar på forbundets nettsted.

Det er også klart at Norge spiller hjemme på Ullevaal mot Slovakia 6. juni. Det kan bli den siste testen før EM, mot et lag Lagerbäck omtaler som «jevnranger­t» med Norge.

– Slovakia er likevel et lag vi skal slå på Ullevaal. Her får vi muligheten til å repetere i det som forhåpentl­igvis blir siste kamp før et EM-sluttspill på et fullsatt Ullevaal, sier Lagerbäck.

Lenge siden sist

Hareide var norsk landslagst­rener i nesten fem år, men ga seg i 2008 uten å ha tatt Norge til et sluttspill. Norge har ikke spilt A-landskamp mot danskene siden 2013. Da endte det med norsk 1-2-tap.

Hareide overtok Danmark i 2016. Han ledet laget til VM i

2018, men har fått beskjed om at han ikke beholder jobben lenger enn gjennom EM senere i år. Dette gjelder uansett hva som skjer i europamest­erskapet. Danmark har ikke tapt i ordinær tid på sine

33 siste kamper.

Dersom Norge kommer til EM, venter kamper mot Tsjekkia, England og Kroatia i gruppespil­let.

 ?? ARKIVFOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG, NTB SCANPIX ?? – SOM FINLAND: Danmarks landslagst­rener Åge Hareide har valgt å møte Norge i treningska­mp, fordi Norge minner om Finland i spillestil.
ARKIVFOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG, NTB SCANPIX – SOM FINLAND: Danmarks landslagst­rener Åge Hareide har valgt å møte Norge i treningska­mp, fordi Norge minner om Finland i spillestil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway