Bergens Tidende

Lesothos førstedame siktet for drap på statsminis­terens ekskone

-

Lesothos førstedame siktet for drap på statsminis­terens ekskone.

Maesaiah Thabane, er sammen med åtte andre siktet for drapet på statsminis­teres ekskone i 2017.

– Hun er siktet for drap sammen med åtte andre som er i Lesotho og Sør-Afrika, sier visepoliti­mester Paseka Mokete til journalist­er i hovedstade­n Maseru.

Han legger til at politiet har en «sterk sak» mot førstedame­n Maesaiah Thabane, som meldte seg til politiet tidligere tirsdag. Hun måtte tilbringe natten i politiets varetekt.

Skutt og drept

Den tidligere konen til Lesothos statsminis­ter Thomas Thabane ble drept i 2017.

58 år gamle Lipolelo Thabane ble skutt og drept to dager før Thabane ble tatt i ed som statsminis­ter, og det separerte paret var da midt i en bitter skilsmisse. Det brutale drapet sendte sjokkbølge­r gjennom det sørafrikan­ske landet.

Maesaiah Thabane forsvant i forrige måned etter at politiet ville stille henne noen spørsmål i forbindels­e med at det hadde dukket opp nye bevis saken.

Statsminis­teren avhørt Dette dreier seg om en telefonsam­tale som skal ha funnet sted rundt drapstidsp­unktet, der mobiltelef­onen angivelig tilhører statsminis­teren. Det fremgår av et brev fra Lesothos politisjef, som ble offentligg­jort i januar.

Statsminis­ter Thabane er også blitt avhørt i saken. Medlemmer av hans eget parti, All Basotho Convention (ABC), har beskyldt ham for å hindre etterforsk­ningen av drapet.

Lesothoer en innlandsst­at i det sørlige Afrika og en enklave i Sør-Afrika. Landet ble selvstendi­g fra Storbritan­nia i 1966, men er helt avhengig av Sør-Afrika, som omgir Lesotho på alle kanter.

FESTBLIKK

I

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway