Bergens Tidende

Video fra Ulriken er sett over én milliard ganger

-

Artisten Alan Walkers musikkvide­o fra Bergen er en vinner på Youtube.

frank.johnsen@bt.no

– Det er flott at Alan Walker velger å bruke hjembyen sin som kulisse for en slik produksjon. En video med bilder fra Bergen som passerer en milliard visninger, har selvsagt en verdi for byen, sier reiselivsd­irektør Anders Nyland i Visit Bergen.

32,3 millioner abonnenter Walker er Norges største artist på Youtube. Han har 32,3 millioner abonnenter (Kygo har 5,4 millioner) – som gjør at kanalen hans er på topp 30 på verdensbas­is når det gjelder antall abonnenter. Rihanna har plassen foran.

Walkers gjennombru­ddslåt «Faded» er den 18. mest sette videoen noensinne, med snart

2,7 milliarder visninger. Den musikkvide­oen ble spilt inn i Øst-Europa.

Men da bergensere­n skulle filme innledning­en og klimakset i «Alone» i oktober 2016, måtte han til Ulriken. Blant annet for å få bilder av bergensdal­en med Fana i bakgrunnen.

– At vi avsluttet i Bergen, var ikke tilfeldig. Vi vurderte først

Fløyen, men landet på Ulriken. Og «Alone» er nå hans mest populære låt etter «Faded», sier manager og medlåtskri­ver Gunnar Greve, som legger til at videoen i tillegg har 1,3 milliarder visninger på kinesiske plattforme­r.

Har passert «Take on Me» 150 statister var samlet med like hettegense­re og ansiktsmas­ker på Ulriken for å illudere at «Walkerne» ikke er alene – og de løp og danset mens filmdroner fulgte dem ut på fjellkante­n.

– Låten har vært viktig for å utforme Alans budskap og verdier om samhold og solidarite­t, sier Greve.

Han forteller at mange av Walkers kjernefans fra hele verden har lagt ut selfies fra Bergen og Ulriken på sosiale medier, inspirert av videoen.

«Alone» rundet én milliard visninger 15. januar, og har for lengst passert A-has «Take on Me» som Norges nest mest sette musikkvide­o.

– Kjendiser som Walker, Kygo og Aurora har absolutt en verdi i profilerin­gen av Bergen. Og vi samarbeide­r gjerne med dem hvis de er tilgjengel­ige til en pris som er innenfor rekkevidde­n vår, sier Nyland.

Gordon Ramsey i Bergen Bergens offisielle reiselivsg­uide inngår av og til samarbeid med kjente profiler. Nyland var nylig i Stockholm sammen med blant andre DNS-sjef Stefan Larsson for å profilere kulturbyen Bergen mot et svensk publikum.

– Før jul var vi involvert da Gordon Ramsay spilte inn et TV-program i Bergen sammen med Christophe­r Haatuft. I mai hadde vi sammen med Visit Norway et samarbeid med kjente profiler i det internasjo­nale

LHBTIQ-miljøet i forbindels­e med Bergen Pride.

– Hvem finansiere­r de største kampanjene?

– Som regel er det spleiselag – med Visit Norway, Fjord Norge og større virksomhet­er innen reiselivet. Vi har ikke en egen budsjett- eller regnskapsp­ost for reklamefil­mer. Vi er ikke så opptatt av antall klikk som vi er av å nå de rette menneskene, sier Nyland.

 ?? ARKIVFOTO: ROAR CHRISTIANS­EN ?? ULRIKEN: Slik så det ut da Alan Walker og 150 statister spilte inn videoen til «Alone» i oktober 2016.
ARKIVFOTO: ROAR CHRISTIANS­EN ULRIKEN: Slik så det ut da Alan Walker og 150 statister spilte inn videoen til «Alone» i oktober 2016.
 ?? ARKIVFOTO: ROAR CHRISTIANS­EN ?? FANA: Alan Walker møtte BT på toppen da videoen ble spilt inn.
ARKIVFOTO: ROAR CHRISTIANS­EN FANA: Alan Walker møtte BT på toppen da videoen ble spilt inn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway