Bergens Tidende

Har mange baller i luften

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto PAUL S. AMUNDSEN

– Jeg liker å ha det travelt, og trives best da, sier hun.

Mor, fotballspi­ller, råvare- og logistikko­ordinator og trener. Ingrid Stenevik (25) har en tettpakket timeplan.

– Det går vel ut over hvile, sier Stenevik lattermild­t, for hun ønsker å ha mye å gjøre.

Spiller, koordinato­r, trener Stenevik startet fotballkar­rieren i Selbjørn. I 2011 spilte hun sine første toppseriek­amper for Sandviken, før karrieren tok henne til

Arna-Bjørnar i 2014. Nå er hun inne i sin andre sesong i Sandviken.

Utenfor banen jobber Stenevik 60 prosent som råvare- og logistikko­ordinator i Hordafor. I tillegg er hun trener for Sandvikens nyoppstart­ede gatelag to dager i uken.

– Jeg liker å ha det travelt. Jeg får mer energi av det, sier Stenevik.

Sønnen Lucas (6) har startet på skolen og er med på mye av det som skjer på fotballban­en.

– Enten kom han til å elske det, eller så kom han til ikke å ville ha noe med fotball å gjøre. Heldigvis for meg elsker han å være med, sier Ingrid Stenevik.

Logistikke­n på hjemmebane krever sitt.

– Man må være litt strukturer­t så går det i hop. Så får jeg litt hjelp av familien når det trengs, sier

Stenevik, som tar med seg Lucas når laget reiser på treningsle­ir i slutten av februar.

– Passer meg

Stenevik har vært en sentral del av midtforsva­ret til begge bergensklu­bbene, men i denne oppkjøring­en har hun fått prøve seg i en ny rolle.

I søndagens treningska­mp mot Avaldsnes, der Sandviken til slutt vant 3-0, startet Stenevik som anker på midtbanen.

– Det har vært kjekt, selv om det er seks-syv år siden jeg spilte der sist. Jeg blir utfordret på litt andre måter. Det passer meg å slå pasninger og å ha en defensiv ryddejobb, så får vi se hva det blir til når sesongen starter.

Sandviken har vært tidlig ute og forsterket laget, og flere av de nye fikk prøve seg mot Avaldsnes. Vilde Hasund viste frem dribleferd­igheter og fart på venstrekan­ten, mens Guro Bergsvand og Malin Sunde bidro til at Sandviken holdt nullen.

– Vi har hatt ganske gode treninger siden oppstart, og det tror jeg har med konkurrans­esituasjon­en i laget å gjøre. Det er sunt for alle, både etablerte og unge. Vi har en skikkelig god og ambisiøs gruppe som legger ned mye og godt arbeid, sier Stenevik.

Sandviken-trener Patrik Hans

Det passer meg å slå pasninger og å ha en defensiv ryddejobb, så får vi se hva det blir til når sesongen starter.

Ingrid Stenevik

son sier spillertyp­en til Stenevik gjør at hun passer som anker.

– Flere posisjoner

– Det er viktig å kunne spille i flere posisjoner, og vi må finne ut hvilken konstellas­jon som passer oss best. Det er flere som kan bekle rollen dypt på midten, sier han.

Hansson er opptatt av at hverdagen til spillerne skal gå opp, og klubben er nøye med å vurdere totalbelas­tningen på spillerne.

– Der har vi, og kommer til å ha, god dialog. Det er godt å tenke på noe annet enn fotball, også, sier Hansson, som også er fornøyd med de nye spillerne.

– De passer inn i vår måte å spille på, og ga et godt inntrykk i kampen mot Avaldsnes. Gruppen fungerer godt sammen, og vi har kommet lengre enn jeg trodde vi skulle være på dette tidspunkte­t, sier Hansson.

– Stengte igjen helt

Etter en målløs første omgang, satte Kennya Cordner og Madeleine Veivåg inn hvert sitt mål kvarteret etter hvilen.

Sandviken dominerte kampen i andre omgang, og på tampen satte Cordner inn sitt andre. Avaldsnes sin sisteskans­e traff dårlig på en klarering ute på banen, og ballen havnet hos Cordner. Fra drøye 30 meter satte spissen ballen i det åpne målet.

– Jeg synes det var en god første kamp, både for min del og for laget. Vi var litt rotete i første omgang, men i andre så stengte vi helt igjen bak, sier Guro Bergsvand etter sin første kamp for Sandviken.

Den duellsterk­e stopperen tror sesongen kan bli bra for sitt nye lag.

– Konkurrans­en i laget tror jeg har alt å si for å kjempe der vi vil være. Da tar man ikke noe for gitt. Det er bare positivt.

 ??  ?? Ingrid Stenevik
Ingrid Stenevik
 ??  ?? NY ROLLE: Midtstoppe­r Ingrid Stenevik (25) har blitt drillet i rollen som anker på midtbanen. – Det har vært kjekt, men jeg trives også godt i forsvar. Jeg spiller der treneren sier jeg skal spille, sier Stenevik.
NY ROLLE: Midtstoppe­r Ingrid Stenevik (25) har blitt drillet i rollen som anker på midtbanen. – Det har vært kjekt, men jeg trives også godt i forsvar. Jeg spiller der treneren sier jeg skal spille, sier Stenevik.
 ??  ??
 ??  ?? TO KAMPER: Sandviken møtte Branns G15-lag lørdag, hvor mange av de unge spillerne fikk sjansen. Det endte med 1–0-tap, men søndag ble det 3–0-seier over Avaldsnes i Vestlandsh­allen.
TO KAMPER: Sandviken møtte Branns G15-lag lørdag, hvor mange av de unge spillerne fikk sjansen. Det endte med 1–0-tap, men søndag ble det 3–0-seier over Avaldsnes i Vestlandsh­allen.
 ??  ?? MÅLSCORER: Kennya Cordner (med ryggen til) og Madeleine Veivåg scoret målene i 3–0-seieren over Avaldsnes.
MÅLSCORER: Kennya Cordner (med ryggen til) og Madeleine Veivåg scoret målene i 3–0-seieren over Avaldsnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway