Bergens Tidende

Pedersen langt unna pallen

-

Sverre Lunde Pedersen var sjanseløs i å forsvare VM-tittelen sin på 5000 meter i Salt Lake City.

6.11,80 holdt bare til fjerdeplas­s. Ted-Jan Bloemen tok gullet. Nederlands­ke Sven Kramer tok sølvet med

6.04,91, mens canadiske Graeme Fish fikk bronsen med 6.06,32.

Den norske regjerende mesteren på distansen gikk i par med nederlands­ke Jorrit Bergsma. Pedersen gikk etter et skjema med jevne

29-runder og med 19,00 i åpning. Det ville gitt 6.07 og i nærheten av hans egen norske rekord han satte da han tok gull i Inzell i fjor.

Ved passering 1800 meter var rundetiden derimot gått opp til 29,11. Han klarte å holde jevne 29,2-runder i de tre neste rundene, men to runder før mål begynte han merke kjøret og måtte kraftig opp i rundetid. Det ble tunge bein på sisterunde­n og han endte på 6.11,80.

Gikk tom

– Jeg er tom. Det gikk bedre enn forrige helg, men ikke godt nok. Jeg burde nok vært litt nærmere Kramer med sjanse på pallen. Jeg har ikke det samme giret fra 3000 og inn som jeg har hatt tidligere, forklarte en sliten Pedersen til Viasat 4.

I et tidlig par gikk den nederlands­ke veteranen Kramer og satte standarden. Han fikk hardt ut og forsøkte seg på Bloemens verdensrek­ord på 6.01,86. Det ble tungt mot slutten, men han endte likevel opp med 6.04,91. Det var hans nest beste tid på distansen.

– Jeg ga alt jeg hadde, men klarte ikke å holde tempoet oppe, sa Sven Kramer.

Hadde rundetiden­e Verdensrek­ordholdere­n TedJan Bloemen hadde hans rundetider å gå på. Han gikk et veldisipli­nert løp og noterte 6.04.37. Han ble angrepet av Patrick Roest som slo ham med 2/100 sekunder i Calgary. Den nederlands­ke løperen sprakk og ble også slått i samløp med canadiske Graeme Fish. Han ble seinere diskvalifi­sert for ikke å ha gått med det obligatori­ske armbindet.

Håvard Bøkko med en pers på 6.09,94 fikk tidlig problemer og endte opp med 6.26,38 og 18.-plass.

– Det var litt bedre enn forrige helg. De gikk bra fire-fem runder, men så ble det tungt, sa Bøkko til Viasat 4.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway