Bergens Tidende

Ingen drømmerepr­ise for Fana

-

Fana åpnet godt mot Storhamar, men måtte til slutt gi tapt da en gammel kjenning kom på besøk.

truls.fenre@bt.no foto 16. oktober sjokkerte Fana da de slo Storhamar på bortebane. Serietoere­n har kun tapt to kamper denne sesongen – mot Fana og mot serieleder Vipers.

Lørdag fikk imidlertid 100-årsjubilan­ten Fana det tøffere.

– De var det beste laget. Vi var med en stund, men spesielt etter den første timeouten var vi ikke helt med i duellspill­et i forsvar. Da fikk de en ledelse som gjorde det litt for komfortabe­lt for dem rett før pause, oppsummert­e Fanatrener Erlend Lyssand etter kampen, og fortsatte:

– Det er ordentlig skuffende. Vi forventer av oss selv å være med i disse kampene. På hjemmebane skal det være tettere. Det er et godt lag, men ikke et så godt lag.

Tilbake i kjente omgivelser Emilie Hovden er eliteserie­ns definitive toppscorer så langt denne sesongen. Den tidligere Fana-spilleren står med 131 mål og et målsnitt på 7,3 pr. kamp for Storhamar. Med seks nye nettkjenni­nger lørdag, viste hun ingen nåde mot gamle lagvenninn­er.

– Det var veldig kjekt å være tilbake og se mange kjente. Det er litt rart å spille mot gamle lagvenninn­er, det er det, sa hun etter kampen.

Hun har stor tro på at Fana kan nå målet om en topp åtte-plassering og sluttspill.

– Nå er de ferdige med de fleste topplagene. Det blir noen avgjørende kamper mot jevn motstand. De har slått oss, de har slått Byåsen to ganger, de har et veldig høyt toppnivå. Klarer de å holde det nivået, tror jeg de tar mange poeng på slutten.

– Mer tempo i Storhamar Lyssand mener at det særlig var ett punkt de var for dårlige på lørdag:

– Det jeg umiddelbar­t tenker er at vi ikke var med i duellene i forsvarssp­illet da kampen skal avgjøres. Da ga vi for store rom til Storhamar, og de sa «takk som byr».

– Handler det om konsentras­jon eller utholdenhe­t?

– Det er begge deler. Det jobber vi mye med. Man må ha spillere som er på hele veien. Det skal vi være, men vi var ikke det i dag.

Sist gang lagene møttes endte det 26–27 i Fanas favør. Dette mener Lyssand er forskjelle­n på den kampen og lørdagens kamp:

– Storhamar hadde nok mer tempo i seg i dag. Da klarte ikke vi å demme opp for det. Vi var nok bedre i forsvarssp­illet sist gang også. Vi fullførte duellene litt mer enn vi klarte i dag.

 ??  ?? TILBAKE: Emilie Hovden (i midten) møtte gamle lagvenninn­er lørdag.
TILBAKE: Emilie Hovden (i midten) møtte gamle lagvenninn­er lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway