Bergens Tidende

Tarjei Bø: – Han fortjener ikke å være her

- VILJAM BRODAHL viljam.brodahl@aftenposte­n.no KURT B. M. HAUGLI

Norge havnet utenfor pallen i en VM-sprint for første gang siden 1997. I mål kom Tarjei Bø med hard kritikk mot gullvinner Aleksandr Loginov.

– Så kommer det en jeg selv pleier å trekke bort fra resultatli­sten når jeg regner opp. Det var han som gikk inn til gull. Han tror jeg vi kan fjerne. Han fortjener ikke å være her, sa en tydelig irritert Tarjei Bø til NRK etter målgang.

– Hvorfor sier du det?

– Han er tatt for EPO. Det er det verste du kan gjøre av doping. Han har sonet straffen sin, men jeg synes det er tøft å stå her med en fjerdeplas­s når vi som konkurrere rent får lide for det. Det er bare en bisetning. Prestasjon­en var kjempegod. Jeg tar med meg det.

Aleksandr Loginov ble i 2014 utestengt i to år for EPO.

Lørdag kom også nyheten om at Norge får tilsendt en bronsemeda­lje fra Sotsji-OL etter at Jevgenij Ustjugov straffes for dopingbruk.

Loginov gikk forbi all presse etter VM-gullet. Under sendingen forsøkte NRK å få en kommentar fra ham, men svaret var kort:

– Ikke noe engelsk, sa russeren.

Omtrent en time etter gullet møtte Loginov opp på den obligatori­ske pressekonf­eransen etter rennet. Der fikk 28-åringen, som forventet, spørsmål om kritikken fra nordmennen­e.

– Jeg har ikke hørt om kritikken fra nordmennen­e, sa russeren, ifølge NRK.

Deretter fikk han spørsmål om hvor mange ganger han er blitt dopingtest­en den siste tiden.

– Det er litt vanskelig å si, men 12–16 tester hvert fall. I det siste har jeg og min kone flyttet inn i en større leilighet, og alle som vil komme er velkomne for å se min daglige rutine, og se at det jeg gjør ikke er ulovlig, svarer russeren, svarte han.

Det ble en svært skuffende norsk dag. Tarjei Bø ble beste nordmann på fjerdeplas­s, mens broren Johannes Thingnes Bø endte på plassen bak. Ikke siden 1997 har Norge havnet utenfor pallen på en VM-sprint, opplyste NRK under sendingen.

Thingnes Bø var tydelig skuffet da han møtte NRK etter rennet. Han var noe mindre krass enn sin bror da han delte sine tanker om at Loginov vant rennet.

– Med den bakgrunnen alle vet om, og den svake langrennsf­ormen han har vist i år, er det litt rart. Vi får bare gratulere. Vi må jo det, sa han.

 ?? FOTO: MATTHIAS SCHRADER, AP/SCANPIX ?? GULL: Aleksandr Loginov vant VM-sprinten.
FOTO: MATTHIAS SCHRADER, AP/SCANPIX GULL: Aleksandr Loginov vant VM-sprinten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway