Bergens Tidende

Mor tiltalt for drapsforsø­k på sine tre barn

-

Statsadvok­aten henla saken, men Riksadvoka­ten var ikke enig.

per.lindberg@bt.no

Om kvelden tirsdag 29. januar i fjor skal kvinnen ha forsøkt å drepe sine tre barn i alderen to til fem år. Det skal ha skjedd i familiens bolig i Bergen.

Meldte seg

Ifølge tiltalen vridde hun nakken og hodet brått mot den ene siden på alle tre barna.

Det var kvinnen selv som kontaktet politiet. Dette gjorde hun to dager senere, torsdag 31. januar. Dagen etter ble hun varetektsf­engslet.

– Hun har forklart seg om saken, og hun har erkjent de faktiske forhold i avhør, sa kvinnens forsvarer, advokat Ellen Eikeseth Mjøs, til BT i mars i fjor.

Det har ikke lyktes BT å få en kommentar fra henne torsdag.

Snudde om

– Statsadvok­aten henla saken mot tiltalte, de fornærmede barnas mor. Jeg mente henleggels­en var feil og klaget til Riksadvoka­ten, som var enig med meg og besluttet at det skulle tas ut tiltale, sier Kjetil Ottesen, bistandsad­vokat for de tre barna.

Spørsmålet retten skal ta stilling til er om kvinnen skal idømmes tvungen psykisk helsevern. Hun var psykotisk da hun skal ha forsøkt å drepe barna, ifølge tiltalen.

Følgelig kan hun ikke i dømmes ordinær fengselsst­raff, men heller dømmes til behandling på institusjo­n dersom domstolen finner det riktig.

– Meget trist

Ottesen tror ikke det er uenighet om hva som har skjedd, men heller spørsmål om det hun er tiltalt for å ha gjort var å anse som drapsforsø­k eller ikke.

– Jussen er komplisert og vil bli belyst under en hovedforha­ndling, sier han.

– Jeg vil også bemerke at saken er meget trist for alle involverte og det er et håp om at en dom på tvungent psykisk helsevern kan gi tiltalte den hjelpen hun trenger fremover, legger Kjetil Ottesen til.

Barna bor nå sammen med sin far. Ingvar Frostad er bistandsad­vokat for ham. Frostad ønsker ikke å kommentere saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway