Bergens Tidende

Trøst i en tung tid

-

Oppløftend­e toner, tung blackoutra­p og fengende kaos.

DET BEGYNNER Å BLI litt seigt, dette. Koronaviru­set har snudd fullstendi­g opp ned på livet slik vi kjenner det. Mange sliter med å få endene til å møtes, flere opplever isolasjone­n som vond og vanskelig og noen føler seg nok som en halv dråpe Antibac til to hele never når de opererer som både kontoransa­tt og førskolelæ­rer samtidig.

Behovet for trøstende, oppmuntren­de ord er tydelig og Jan Eivind Bertelsen, kjent både som trommis i Fjorden Baby! og for sitt soloprosje­kt Obijan, svikter ikke. «Det ordner seg» er en sommerlig liten poplåt, et sted mellom Håkan Hellstrøm anno «Det kommer aldri va över för mig» og Barne-tvvignette­r fra tidlig 90-tall, med et oppløftend­e budskap for vonde tider. «Ikke la deg bli påvirket! Det ordner seg» synger Obijan, og ja, det er vel lov å håpe.

NÅR TO AV BYENS STORE rapbautaer slår seg sammen for å lage låt, kan det vanskelig slå feil. «Uber Black» har en forfrisken­de oldschool beat, kun bestående av perkusjon og simple pianolinje­r.

Et smart grep, for når Jonas V er i dette slaget kunne han fått Slettebakk­en til å virke intimidere­nde til lyden av møtestrikk­ing i kommunal sektor. Kreativ, hardtslåen­de og ekkelt tidig – dette er Jonas V på sitt beste. Martin Hazys vers er som alltid bunnsolid, med en egen flyt og evne til å male bilder av byens mer skitne elementer, effektivt og levende. En svært god låt!

EN ANNEN VETERAN, Petter Beyer alias Kjært Barn, er også tilbake med ny singel. «Gloria» er noe kaotisk produsert og kunne med fordel vært ribbet for noen elementer, men i kjernen ligger det en god låt.

Her lekes det med catchy synthlinje­r på refrenget, sløy off-tune gitar på versene og hiphopperk­usjon langt fremme i miksen, før låten ebber ut i et flott instrument­alparti. Skeivheten­e er dog ikke bare negative, de gir låten en slags kaotisk sjarm og refrenget kan fort klistre seg til hjernebark­en i ukene fremover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway