Bergens Tidende

Vi vil ikke detaljstyr­e lærerne

- ENDRE TVINNEREIM Byråd for barnehage, skole og idrett (Ap)

IBT MANDAG 30.03 kunne vi lese at Marte Leirvåg (H) etterlyser en plan for hva lærerne skal bedrive i den svært utfordrend­e situasjone­n vi nå befinner oss i. Hun er også opptatt av å ikke se på fargen på partilogoe­n, og at politikern­e må samle seg om tiltak.

Leirvågs utspill fremstår imidlertid som et rent markerings­utspill. Hvis hun virkelig var opptatt av å vite hvordan bergenssko­len takler koronasitu­asjonen, kunne hun lett ha gjort seg kjent med dette på kommunens nettsider.

DET ER INGEN tvil om at lærerne i Bergen har vist en imponerend­e kreativite­t, fleksibili­tet og evne til å tenke utenfor vante rammer i denne perioden. Jeg vet også at lærere strekker seg langt utover normal arbeidsdag for at resultatet skal bli best mulig. Telefoner tas, det sendes

SMS og det kommuniser­es på ulike kanaler, også på kveldstid.

STRAKS DET BLE bestemt at skolene i Bergen skulle stenges, var byrådsavde­lingen og Etat for skole i gang med å lage retningsli­njer for skolene. Som en del av dette ble det satt ned grupper som skulle se på det pedagogisk­e innholdet og gi råd til lærere. Etaten er også i daglig kontakt med skolene for å følge opp nasjonale retningsli­njer.

ET HOVEDPRINS­IPP ER at alle elever skal få et tilbud om opplæring i hjemmet i den perioden skolene er stengt. Skolene skal tilpasse undervisni­ngen slik at alle elever er i stand til å gjennomfør­e oppgaver som blir gitt.

DET ER SENDT ut konkrete forslag om hvordan skoledagen bør organisere­s, og det er sendt ut forslag og retningsli­njer for hvilke digitale kommunikas­jonskanale­r som skal benyttes.

Lærere har tilbud om e-læringskur­s har tilgang til digitale plattforme­r for å få svar på pedagogisk­e og tekniske spørsmål, og der de kan dele erfaringer og kunnskap.

RETTEN TIL SPESIALUND­ERVISNING faller ikke bort ved hjemmeunde­rvisning. Skolene har fått informasjo­n om hvordan spesialund­ervisninge­n skal organisere­s og hvordan fremmedspr­åklige elever skal ivaretas.

Skolene har tett dialog med helsestasj­onene, barneverns­tjenesten, barne- og familietje­nesten, skolehelse­tjenesten og Etat for inkluderin­g for spesielt å følge opp de sårbare elevene.

LÆRERNE OG SKOLELEDER­NE er profesjone­lle yrkesutøve­re. Jeg har ingen intensjon om å detaljstyr­e hvordan profesjone­lle pedagoger skal utføre arbeidet sitt. Jeg er trygg på at alle utfører sine oppgaver på best mulig måte.

Jeg er stolt over å være byråd i en byrådsavde­ling der alle strekker seg så langt for at situasjone­n skal bli best mulig for de aller viktigste, nemlig barna.

 ??  ?? Byråd for barnehage, skole og idrett, Endre Tvinnereim (Ap), er uenig i skolekriti­kken fra Marte Leirvåg (H).
Faksimile, Faksimile Bergens Tidende 30 30. 03 03.2020 2020
Byråd for barnehage, skole og idrett, Endre Tvinnereim (Ap), er uenig i skolekriti­kken fra Marte Leirvåg (H). Faksimile, Faksimile Bergens Tidende 30 30. 03 03.2020 2020
 ?? ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE ??
ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway