Bergens Tidende

Myrkdalen og Flåm slår seg sammen

-

Til sammen har de 1,2 millioner gjester årlig. – Vi skal komme oss styrket gjennom koronaen, sier Solrun Hjelleflat.

torunn.aaroy@bt.no

Økonomi fra E24.no

Ideen ble født allerede i 2018. Men først fredag kunne Aurland Ressursutv­ikling og Myrkdalen

Fjellandsb­y fortelle at de har slått seg sammen.

Dermed blir de et av de største reiselivss­elskapene i Norge.

De valgte å gjennomfør­e den lenge planlagte sammenslåi­ngen selv om koronakris­en nå gjør at de fleste ansatte er permittert.

– Koronaen kom midt i dette, så det ble en hektisk sluttspurt, forteller Kaia Finne, administre­rende direktør i Myrkdalen Fjellandsb­y.

500 arbeidspla­sser

Det nye selskapet vil samlet ha

Jan-Erik Skaar

1,2 millioner gjester årlig ut fra foregående års besøkstall, og blir dermed en av de største norske reiselivsa­ktørene. De vil ha rundt

500 hel- og deltidsarb­eidsplasse­r. – Vi skal komme styrket oss gjennom koronaen, sier Solrun Hjelleflat, som er konsernsje­f i Aurland Ressursutv­ikling.

Hun fortsetter som konsernsje­f i det fusjonerte selskapet og kaller det fusjonerte selskapet for en «perfekt kombinasjo­n».

Selskapet er etter fusjonen verdsatt til mellom 1,5 og 2 milliarder kroner ifølge pressemeld­ingen som ble sendt ut fredag.

Hovedkonto­ret skal ligge i Flåm. Selskapet sier det ønsker å skape flere helårsarbe­idsplasser, som kan jobbe der det er sesong.

Fjell og fjord

Turistene skal kunne reise på ski og kombinere det med en tur til Sognefjord­en i ett og samme selskap. Eller omvendt.

– I konkurrans­e med både internasjo­nale og nasjonale selskaper så har vi noe de ikke har, nemlig at de på skiferie kan

De er innstilt på at oppbygging­en av reiselivet kan ta tid.

Det nye selskapet håper at de kan åpne opp igjen sakte men sikkert, i tråd med myndighete­ns retningsli­njer.

– Norge er et av de landene som er best stilt etter korona. Vi skal være klare når det skjer. Vår regjeringe­n har taklet denne krisen bedre enn mange andre land, sier Finne.

Myrkdalen Fjellandsb­y blir et dattersels­kap av Aurland ressursutv­ikling. Frem til nå har Aurland Ressursutv­ikling eid 20 prosent i Myrkdalen Fjellandsb­y.

Eiere i Aurland Ressursutv­ikling vil etter sammenslåi­ngen bestå av Siva Eiendom Holding (36,5 %), Aurland Eige (30,8 %), Schage Eiendom (23,0 %) og Sogn Sparebank (9,7 %).

Vi tilbyr dere et gratis hjemmebesø­k der vi kan gi dere et prisoversl­ag over hva kjøkkenet vil koste ferdig montert.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG ?? I Flåm er en av fem permittert nå. Det meste er stengt ned. Dette bildet er fra i fjor vår.
ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG I Flåm er en av fem permittert nå. Det meste er stengt ned. Dette bildet er fra i fjor vår.
 ??  ??
 ?? FOTO: SVERRE HJØRNEVIK/AURLAND RESSURSUTV­IKLING ?? Her er Solrun Hjelleflat (til v.), konsernsje­f i Aurland Ressursutv­ikling og Kaia Finne, administre­rende direktør i Myrkdalen Fjellandsb­y samlet denne uken i forbindels­e med fusjonen.
FOTO: SVERRE HJØRNEVIK/AURLAND RESSURSUTV­IKLING Her er Solrun Hjelleflat (til v.), konsernsje­f i Aurland Ressursutv­ikling og Kaia Finne, administre­rende direktør i Myrkdalen Fjellandsb­y samlet denne uken i forbindels­e med fusjonen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway