Bergens Tidende

Frykter at hastestart gir skader

- bernhard.veland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Manchester City-profilen Kevin De Bruyne advarer sterkt mot å gjenoppta kampaktivi­teten i Premier League for brått etter koronakris­en. – Når man ikke spiller på seks uker, krever det normalt tre til fire uker med forberedel­ser å komme på rett nivå igjen. Hvis vi begynner med én gang, blir alle skadd etter de første par kampene. Det går ikke, sier han til den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

Jeg brukte mye tid på hva jeg ville gjøre angående neste sesong.

Camilla Herrem (33) som tar to nye år i Sola

I en tid da det omtrent ikke finnes aktiv idrett, er det ikke bare utøverne som må tilpasse seg en ny hverdag. Noen av Norges mest kjente tv-profiler får andre oppgaver. Hva gjør kommentato­rene når koronapand­emien stopper fotballen fra å rulle?

Alle som var der blir nesten sett på som idioter, i alle fall de som bestemte at kampen skulle spilles.

Øyvind Alsaker

– Ble helt feil

Øyvind Alsaker kommentert­e Champions League-kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid på Anfield 11. mars. Oppgjøret ble spilt for fulle tribuner. Like etter ble både Champions League og Premier League utsatt.

– Det blir stående som kampen som aldri burde vært spilt. Jeg merker at det ble helt feil. Alle som var der blir nesten sett på som idioter, i alle fall de som bestemte at kampen skulle spilles, sier Alsaker.

Den mangeårige kommentato­ren mener den alvorlige situasjone­n gir idretten et perspektiv.

– Det gir et veldig klart bilde på hvor lite viktig idrett er. Det var en episk fotballkam­p og et drama, men jeg sitter ikke igjen med de vanlige følelsene, sier Alsaker.

Nå lager TV 2-sporten dagsferske sendinger de fleste ukedagene, med kåringer og tilbakebli­kk, ting de ikke har tid til i en hektisk hverdag der det alltid kommer en ny kamp.

– Alle savner fotballen og spenningen. Savnet blir større for hver uke, selvfølgel­ig, forteller Alsaker.

Isolert fra familien

Selv var Alsaker isolert og to uker borte fra familien. Hans to år gamle sønn skulle gjennom en operasjon.

– Jeg tok ingen risiko og har bare hatt én helg sammen med familien etterpå, så jeg er litt tidlig i dette «nye» livet. Med en liten toåring i narkose er det helt andre ting som har opptatt meg. På grunn av de spesielle omstendigh­etene var vi usikre på om det ble noe av operasjone­n. Alt var på vent. Men operasjone­n ble gjennomfør­t, og det gikk bra, sier 54-åringen, som nå følger opp sønnen etter toåringens mandeloper­asjon.

Korona og «mimre»-tv

Anne Sturød kommentere­r Eliteserie­n og er programled­er i Eurosport. I stedet for å lese seg opp på lagoppstil­linger og statistikk, jobber hun og kollegene mye med saker knyttet til koronapand­emien.

– Det går både i mimring og produksjon av aktuelt stoff. Jeg jobber hjemmefra, men det er ganske mye å gjøre hver dag likevel. Nå har jeg akkurat laget en podkast med Lars Bohinen (Aalesund-trener), der vi snakket om trening og permitteri­nger. Jeg skriver også saker for

 ??  ??
 ?? FOTO: PHIL NOBLE/REUTERS, NTB SCANPIX ?? Champions League-kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid på Anfield ble spilt 11. mars for stappfulle tribuner.
FOTO: PHIL NOBLE/REUTERS, NTB SCANPIX Champions League-kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid på Anfield ble spilt 11. mars for stappfulle tribuner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway