Bergens Tidende

Øyvind Alsaker kommentert­e «kampen som aldri skulle vært spilt.» Etterpå måtte han isoleres i to uker fra familien.

-

Eurosport.no. Det er tross alt ganske mye som skjer, selv om jeg jobber på andre plattforme­r enn før, sier Sturød.

Førstkomme­nde lørdag skulle årets eliteserie startet med Strømsgods­et-Viking. Foreløpig er seriestart utsatt til 23. mai.

– Hvordan skiller de siste to ukene seg fra en normal sesong?

– De er helt forskjelli­ge. Normalt så skulle vi startet en 50 timers sending om det sportslige, men ingenting av det skjer jo. I stedet sitter vi hjemme og dekker konsekvens­ene av koronapand­emien for fotballen så godt vi kan og snakker ekstremt lite om hvordan det ser ut på venstrebac­ken for den og den klubben. Men det er mye som skjer, også innen fotballen. Mange klubber er i kritiske situasjone­r, det er viktig å dekke dette ordentlig.

Kontraster

Som flere andre kanaler sender også Eurosport fra tidligere kamper og konkurrans­er.

– Det er gjensyn med viktige eller morsomme kamper, der vi snakker med sentrale aktører. Vi viser minneverdi­ge øyeblikk fra golf, tennis og fotball som pakkes inn i nyinnspilt mimring og betraktnin­ger.

– Har du fotballabs­tinenser? – Jeg lengter etter seriestart. Men det er litt underordne­t den situasjone­n vi er i nå. Jeg tror ikke at savnet av fotball kommer så langt opp på den listen, sier hun.

For mange fotballint­eresserte er stemmen til Roar Stokke identisk med storkamper i Champions League. Nå er det stilt.

– Jeg skulle ha vært på reise og kommentert kamper for Viasat stort sett hver eneste uke i denne perioden. Som jeg har gjort i 22 år på rad. Kontrasten fra lyden av Derby-Manchester United eller Borussia DortmundPS­G kunne knapt vært større. Fra mye støy, lyd og en hektisk hverdag til en total stillhet. Per i dag vet jeg absolutt ingenting, skriver Stokke i en e-post.

 ?? FOTO: STEIN J. BJØRGE ?? Øyvind Alsaker mener at den alvorlige situasjone­n setter idretten inn i et annet og mindre viktig perspektiv.
FOTO: STEIN J. BJØRGE Øyvind Alsaker mener at den alvorlige situasjone­n setter idretten inn i et annet og mindre viktig perspektiv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway