Bergens Tidende

Trafikksik­kerheten er viktigst

- TINA SKUDAL Kommunikas­jonsrådgiv­er, Bir

I BT 2. APRIL skriver Atle Helland om sin misnøye med nytt innsamling­spunkt for avfall i Vilhelm Bjerknes vei.

Vi forstår og deler hans bekymring for trafikksik­kerhet. Men ut fra befaring gjennomfør­t i forkant, mener vi at det er nok plass her. Ansvaret for å unngå at farlige situasjone­r oppstår, er delt mellom beboerne og renovatøre­ne.

BEGGE PARTER HAR ansvar for å sette spann fra seg, slik at de ikke skaper hindringer før og etter tømming. Det er også viktig at spann blir hentet inn til eiendommen så raskt som mulig etter tømming.

Tradisjone­lt har renovatøre­ne kjørt gjennom de fleste smågater og tømt alle spann, også i gater uten snuplass, noe som gjør at sjåførene må rygge lange strekninge­r.

DE OPPLEVER AT det er en økt risiko ved kjøring i boligstrøk og trange og uoversiktl­ige gater med mange parkerte biler. Vi har flinke sjåfører, men det er ønske om å redusere kjøring i boligområd­er.

Vi tar gjerne imot innspill fra beboere som har forslag til bedre plasserte tømmestede­r. Dessverre har vi ikke kjennskap til våre kunders helsetilst­and, eller anledning til å ta alder med i betraktnin­g, når vi tar beslutning­er om endring av tømmested.

ENDRINGER AV TØMMESTED gjøres også for å sikre kontinuerl­ig bosstømmin­g. Brøyting av hovedveier prioritere­s før sideveier, og de nye tømmestede­ne vil sikre at folk får tømt bosset hele året.

Samtidig reduserer vi CO2-utslippene betrakteli­g når vi oppretter samlepunkt for bosstømmin­gen.

 ?? FOTO: BIR ?? Vi har dessverre ikke anledning til å ta alder med i betraktnin­g, når vi tar beslutning­er om endring av tømmested, skriver Tina Skudal i Bir.
FOTO: BIR Vi har dessverre ikke anledning til å ta alder med i betraktnin­g, når vi tar beslutning­er om endring av tømmested, skriver Tina Skudal i Bir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway