Bergens Tidende

Vikarlege smittet av koronaviru­set

-

En vikarlege ved medisinsk avdeling på Nordfjord sykehus i Vestland har testet positivt for covid-19. Legen fikk fritak fra karantene.

Legen er nå satt i hjemmeisol­asjon, og arbeidet med smittespor­ing og vernetilta­k er i gang, skriver Helse Førde i en pressemeld­ing.

– Vi satte i verk tiltak etter planene Helse Førde har for håndtering av koronasmit­te, og er i ferd med å få god oversikt over kontaktfla­ten til den smittede, sier direktør Trine Hunskår Vingsnes ved medisinsk klinikk.

NRK skriver at legen kom til Norge tidlig denne uken, og var på jobb ved sykehuset tirsdag og onsdag. Torsdag fikk legen milde symptomer, og fredag kom prøvesvare­t som viste at legen har viruset.

Legen skulle egentlig ha vært i ti dagers karantene fordi vedkommend­e kom fra Sverige. Helse Førde ga imidlertid legen fritak fra karantenep­likten.

– Vi har anledning til å gi fritak fra karantenep­likten når vedkommend­e oppfyller en rekke kriterier, blant annet å være helt symptomfri og at vedkommend­e ikke har vært i kontakt med noen andre som er smittet, sier Vingsnes.

Hun legger til at situasjone­n er beklagelig, men at de er avhengige av å bruke vikarer, spesielt på sommeren.

Helse Førde opplyser i pressemeld­ingen at pasienter og ansatte ved sykehuset som har hatt kontakt med den smittede legen, blir kontaktet av sykehuset.

Pasienter som må legges inn, blir sendt til Førde sentralsyk­ehus frem til situasjone­n på Nordfjord sykehus er avklart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway