Bergens Tidende

Byrådslede­r i Oslo truer med ny skjenkesto­pp

-

Byrådslede­r Raymond Johansen ber oslofolk skjerpe seg etter en helg med mye festbråk og lite avstand. Åpningstid­er for utelivsbra­nsjen kan bli strammet inn.

Denne helgen er den første der utestedene i Oslo har fått ha normale åpningstid­er siden 12. mars. Politiet bekrefter at det har vært en svært travel helg med mye fyll og bråk. Stemningen på byen gir grunn til uro, mener byrådslede­r Raymond Johansen (Ap), som varsler at det kan komme nye restriksjo­ner.

– Vi har tidligere innført skjenkesto­pp og andre svært inngripend­e tiltak i Oslo, og vi kan komme til å gjøre det igjen dersom vi ser nye smitteutbr­udd. Byrådet vil ikke ta sjanser med befolkning­ens liv og helse, sier Johansen.

Tillitserk­læring

Byrådet følger situasjone­n nøye og har tett kontakt med politiet og egne kontrollør­er.

– Å gå tilbake til ordinære åpningstid­er for utestedene var en tillitserk­læring til utelivsbra­nsjen og til publikum. De fleste utestedene ivaretar smittevern­kravene bra, men ikke alle, sier Johansen, og fortsetter: – Mange av dem som bruker byen oppfører seg som om pandemien er over. Det er ikke greit. Nå må også byens innbyggere være seg sitt ansvar bevisst. Hold avstand, vask hendene og vær en god gjest på utestedene.

Politiet: Travel helg Operasjons­leder André Kråkenes i Oslo politidist­rikt sier politiet loggførte rundt 170 hendelser i Oslo, Asker og Bærum natt til lørdag. Da ble det meldt om mye fyll og mange slagsmål.

Natt til søndag har det vært litt roligere.

– Det har vært flere folk på byen enn natten før, men patruljene melder om bedre stemning. Det er mulig det har vært et eldre publikum på byen i natt, sier Kråkenes til NTB søndag morgen.

Selv om det var noe mindre bråk natt til søndag, står folk som sild i tønne ved utestedene, sier Kråkenes til NRK. Han ber folk om å ikke stå tett opptil hverandre og minner om at smittevern­tiltak og avstandsre­gler fortsatt gjelder.

Tiltak på timers varsel Johansen understrek­er at Oslo kommune kommer til å slå hardt ned der smittevern­kravene brytes, men at man samtidig ikke ønsker å straffe en hel bransje.

– Vi vil likevel ikke nøle med å innskrenke skjenke- og åpningstid­er igjen hvis reglene konsekvent brytes. Dette kan vi gjøre på noen timers varsel, sier han.

Han viser til at smittetall­ene nå er lave i Oslo, og at tiltakene har gitt resultater. Det er likevel avgjørende at folk fortsatt forholder seg til råd og regler om man skal unngå nye koronautbr­udd, påpeker han.

 ??  ?? Byrådslede­r i Oslo, Raymons Johansen, er skeptisk til mye festing og liten avstand mellom folk.
Byrådslede­r i Oslo, Raymons Johansen, er skeptisk til mye festing og liten avstand mellom folk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway