Bergens Tidende

Kjære Østlandet, kan vi få arve litt motorvei?

- RAGNAR MOWINCKEL Nesttun

TIL DERE SOM lover og lyger, kan jeg på vegne av dem som ferdes mellom Bergen og Voss, få komme med en bønn?

Kan vi få arve den gamle trefeltsve­ien E18 til Oslo, når dere bygger ny til noen milliarder?

VI HER BORTE på Vestlandet vet ikke helt hva en trefeltsve­i er, men vi er takknemlig­e hvis vi kan få arve to felt i hver retning – vi i vest er ikke storforlan­gende.

Tenk på all hønsenetti­ngen dere har limt opp etter fjellsiden for å rassikre mellom Voss og Bergen. Den kan dere få frigitt hvis vi arver gamle E18. Jeg er sikker på at den finner nye eiere andre stedet i landet.

OG MAN KAN jo lure på hva det er som gjør at man har to- og trefelts motorvei, med fartsgrens­e på 110 km/t, mellom «fiskerland­sbyene» på Sørlandet, mens vi bergensere «koser» oss med de nostalgisk­e Grimesving­ene?

Hva må til for at vi skal få ny vei?

DA DEN FORRIGE nasjonale transportp­lanen ble lagt frem i 2017, mente Tom-Christer Nilsen (H), daværende statssekre­tær i Samferdsel­sdeparteme­ntet, at de hadde levert til gull. Det viste seg at det ble hønsenetti­ng i stedet for.

Knut Arild Hareide (KrF) sa til BT at «det viktigste er at hele det politiske Norge nå er tydelige på at K5 (Arna-Stanghelle) er et av de prosjekten­e vi ønsker å prioritere».

MEN DET HJELPER nok ikke med en statsminis­ter fra Bergen, og neppe med en samferdsel­sminister fra Bømlo heller. Her blir nok E39 Hordfast prioritert.

Det er valg neste høst, dere politikere har sjansen før den tid til å gjøre noe. Gjør dere noe? Neppe!

Det sies at vi får de politikern­e vi fortjener, men som vestlendin­g er jeg ikke enig.

 ?? FOTO: OLAV OLSEN/AFTENPOSTE­N ?? Er det mulig å arve gamle trefeltsve­ier når E18 mellom Asker og Oslo skal oppgradere­s? Ragnar Mowinckel mener det er verdt å undersøke.
FOTO: OLAV OLSEN/AFTENPOSTE­N Er det mulig å arve gamle trefeltsve­ier når E18 mellom Asker og Oslo skal oppgradere­s? Ragnar Mowinckel mener det er verdt å undersøke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway