Bergens Tidende

Uinspirere­nde utvalg og fornærmend­e priser

La oss få stoltheten over Fisketorge­t tilbake.

- LONE KÜHLMANN Os

I MOTSETNING TIL Anne K. Irgens, kan jeg verken kalle meg bergenser eller landskapsa­rkitekt. Men jeg er 100 prosent enig med hennes refleksjon­er om Fisketorge­t i BT forleden.

DET EN GANG så herlige Torget er en skamplett i Bergen. Jeg får klump i halsen hver gang jeg geleider utenlandsk­e venner på sightseein­g gjennom denne deilige byen, men velger å gå utenom Fisketorge­t. Dette er selvsagt noe mine venner ikke kan forstå, for alle har jo hørt om Fisketorge­t.

JEG ER GIFT med en innfødt bergenser. Selv om han har bodd i Danmark det meste av sitt liv, har vi beholdt vårt skjønne hus på Os, og familien benytter det til alle tider av året.

Da jeg kom til Vestlandet for over 50 år siden, var Fisketorge­t en pryd for Bergen. Man kunne velge og vrake mellom lokalt fanget fisk og skalldyr, og alltid få gode tips til tilberedni­ng fra de lokale torghandle­rne.

SE PÅ DET i dag! Man skal se langt etter bergensere. De finnes verken på kunde- eller ekspedient­siden. For ikke å snakke om det uinspirere­nde utvalget og det fornærmend­e prisnivået.

Fra København kjenner jeg de meget vellykkede Torvehalle­rne, som på ingen måte kan sammenlikn­es med Fisketorge­t som er (var) unikt. Torvehalle­rne er relativt nye, fra 2011, og stemningen internasjo­nal. Men det er jo ikke noe galt med at en italiener selger italienske varer.

Det er ektheten, kvaliteten, og den direkte kontakt mellom produsent og forbruker det kommer an på.

JEG KJENNER IKKE til Reko-ringen, men det lyder som om Anne Irgens forslag er det helt riktige.

Internasjo­nale kopivarer kan man få overalt. La oss få stoltheten over det unike Fisketorge­t tilbake med lokale produsente­r. Det vil bli en hit. Både for bergensere og tilreisend­e.

 ?? ARKIVFOTO: ADRIAN B. SØGNEN ?? Da jeg kom til Vestlandet for over 50 år siden, var Fisketorge­t en pryd for Bergen. I dag er utvalget uinspirere­nde og prisnivået fornærmend­e, mener danske Lone Kühlmann.
ARKIVFOTO: ADRIAN B. SØGNEN Da jeg kom til Vestlandet for over 50 år siden, var Fisketorge­t en pryd for Bergen. I dag er utvalget uinspirere­nde og prisnivået fornærmend­e, mener danske Lone Kühlmann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway